Työelämäpalkinnon rahasto


Hankkeet

7/2007 - 12/2017

Suomen työelämäpalkinto on tunnustus toiminnasta työurien pidentämisen ja ikääntyvien työssä jaksamisen hyväksi. Palkinto on myönnetty noin joka toinen vuosi vuodesta 2008 lähtien työyhteisölle tai henkilölle, joka on erityisen ansioituneesti lisännyt ikääntyvien työhyvinvointia tai edistänyt pitkiä työuria. Palkittava toiminta on ollut käytännönläheistä ja sovellettavissa laajemminkin.

Palkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto yhdelle tai useammalle saajalle kerrallaan. Palkinto luovutetaan rahaston järjestämässä, työhyvinvointia käsittelevässä tilaisuudessa. Päätöksen tunnustuspalkinnon saajasta tekevät rahaston perustajat sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra Työsuojelurahastoa kuultuaan. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Palkinnon ovat saaneet:

Vuonna 2017 jaettavat palkinnot ovat rahaston viimeiset. Lue lisää Tahdonvoima-hausta ja hae työelämäpalkintoa työpaikallesi.

Taustalla kansainvälistä tunnustusta

Suomi sai saksalaisen Carl Bertelsmann -säätiön myöntämän palkinnon tunnustukseksi työelämän ikääntymisongelman varhaisesta havaitsemisesta ja laajasta yhteistyöstä, jolla haasteeseen on tartuttu. Palkinto annettiin sosiaali- ja terveysministeriön 1998–2002 koordinoimalle Kansalliselle ikäohjelmalle sekä sen työtä jatkaneille Veto-, Tykes- ja Noste-ohjelmille.

Ikäohjelman aikana viritettiin keskustelu ikääntyvän työvoiman asemasta sekä käynnistettiin useita tutkimus- ja koulutusohjelmia. Veto-ohjelmalla edistettiin työn vetovoimaa ikääntyvien keskuudessa ja Noste-ohjelmalla ammatillista tutkintoa vailla olevien aikuisten tutkintojen suorittamista. Tykes-ohjelmalla kehitetään työpaikkoja niin, että tuottavuus ja työhyvinvointi lisääntyvät samanaikaisesti.

Työelämäpalkinto kannustaa osaltaan suomalaisia jatkamaan kansainvälistä tunnustusta saanutta toimintaansa ikääntyvien työntekijöiden työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Työelämäpalkinnon rahasto

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsmann -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varoja hoitaa Sitra. Varat on tarkoitus käyttää vuoteen 2017 mennessä.

Lisätietoja työryhmältä

Ismo Suksi, neuvotteleva virkamies, STM, 0295 163 464, etunimi.sukunimi@stm.fi
Mikko Rissanen, ylitarkastaja, STM, 0295 163 287, etunimi.sukunimi@stm.fi
Suvi Kiesiläinen, asiantuntija, Sitra, 0294 618 273, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Ota yhteyttä

Tapahtumat

Suosittelemme


Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä
Artikkelit Työelämäpalkinnon haku umpeutuu 15.2.

Työhyvinvointi ei ole rakettitiedettä. Voiko sinun työpaikkasi olla esimerkkinä muille? Hae Työelämäpalkintoa.

2 viikkoa sitten kirjoittajalta Suvi Kiesiläinen

Blogit Käytännön esimerkeistä intoa työelämän kehittämiseen

Tahdotko jakaa työelämäoppisi? Työelämäpalkinnon haku on auki 2.1.-15.2.2017! Työelämän hyvistä periaatteista kirjoitetaan paljon. Olen lukenut monet kerrat, että luottamus ja arvostus kuuluvat hyvään johtamiseen ja edistävät työhyvinvointia. Silti työelämään liittyvän keskustelun ytimessä pyörivät epäkohdat. Hyvien periaatteiden vieminen käytäntöön onkin paljon...

Yksi kuukausi sitten kirjoittajalta Suvi Kiesiläinen

Tapahtuma Työelämäpalkinto 2017

Työelämäpalkinnon rahasto jakaa tunnustuspalkinnon viidennen ja viimeisen kerran. Palkintotilaisuudessa ravistelemme yhdessä työelämän ilmiöitä ja kurkistamme, mistä kaikesta työhyvinvoinnissa on tulevaisuudessa kyse. Esittelemme vuoden 2017 palkinnonsaajat ja kuulemme heidän hyvistä esimerkeistään. Lisäksi kuulemme asiantuntijoilta työelämän ja työhyvinvoinnin...

3 kuukautta sitten kirjoittajalta Suvi Kiesiläinen

Artikkelit Työelämäpalkinnon kriteerit

Haemme esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan.

3 kuukautta sitten kirjoittajalta Suvi Kiesiläinen

Artikkelit Ohjeet ja aikataulu

Hae työelämäpalkintoa työpaikallesi 2.1.–15.2.2017.

3 kuukautta sitten kirjoittajalta Suvi Kiesiläinen

Blogit Aikasi ja huomiosi ovat arvokkainta mitä voit esimiehenä jakaa

Merkityksen luominen on hyvän johtamisen kulmakivi. Jokainen ihminen haluaa tehdä merkityksellistä työtä ja sitä kautta tuntea olevansa tärkeä. Jos tuntee olevansa merkittävä osa -  mielellään voittavaa - joukkuetta, on olemassa hyvät olosuhteet korkeaan työtyytyväisyyteen. Hyvä esimies osaa innostaa työtovereitaan vapaaehtoisesti tavoittelemaan koko tarmollaan asetettujen...

1 vuosi sitten kirjoittajalta Kimmo Kedonpää

Blogit Suomi on ollut Euroopan veturi työelämän ikäkysymyksissä

Kansallinen työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017 Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Palkinnolla on pitkä historia, joka juontaa juurensa 1990-luvun alussa istuneeseen niin kutsutun ikäkomiteaan ja sen työn tuloksena syntyneeseen laajaan yhteistyöhön. Yhteisenä tavoitteena oli rakentaa sellaisia työelämän kehittämisen malleja, jotka tukisivat erityisesti...

1 vuosi sitten kirjoittajalta Eeva Larjomaa

Blogit Mielekäs työ on tuottavaa

Viisas työyhteisö kiinnittää arkisessa työssä huomiota johtamiseen, vuorovaikutukseen ja työn organisointiin.

1 vuosi sitten kirjoittajalta Timo Lindholm


Aiheita

2017 Sitra | käyttöehdot