1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Sitran toimintakertomus 2013:...

   News 0

   Vuosi 2013 oli Sitrassa tiiviin ja tuloksekkaan tulevaisuustyön vuosi. Kohokohtia olivat muun muassa resurssiviisauden nouseminen kansalliseen...

   1 månad ago
  2. Eduskuntatalo

   Sitran kolme pointtia...

   News 0

   Investoinnit kansainvälisen mittaluokan cleantechin demonstraatioalueeseen, kotitalousvähennyksen nopea laajentaminen ja sote-uudistuksen tehokas...

   1 månad ago
  3. Sitran rakennus

   Hallintoneuvoston...

   Artikel 0

   Tulevaisuusorganisaationa Sitra on nostanut vahvasti esille rakenteellisia ratkaisuja käynnissä olevien hankkeidensa kautta. Julkisessa keskustelussa...

   1 månad ago by Veera Heinonen

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
Artikel Kuka lobbaisi tänään syntyvän lapsen asiaa?

Kestävä talous on sitä, että eletään niin että seuraavallekin sukupolvelle riittää. Oli kyse sitten luonnonvaroista, taloudesta tai hyvinvoinnista. Kuka lobbaisi tänään syntyvän lapsen asiaa?

1 månad ago by Jenni Sarolahti

Blogg Strategista ketteryyttä rohkeasti

Muutosvauhti kiihtyy, eikä valmista ei tule koskaan. Silloin olennaista on halu muuttaa ja kehittää totuttuja toimintatapoja ketterästi.

1 månad ago by Jaana Kuusisto

News Sitran toimintakertomus 2013: Kestävää hyvinvointia luodaan aktiivisella tulevaisuustyöllä

Vuosi 2013 oli Sitrassa tiiviin ja tuloksekkaan tulevaisuustyön vuosi. Kohokohtia olivat muun muassa resurssiviisauden nouseminen kansalliseen keskusteluun esimerkiksi hurjaan suosioon nousseen hävikkiruokailukokeilun myötä, kansallisen palveluväylän eteneminen sekä Sitran paluu talouspolitiikkakouluttajaksi lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Vuosi oli myös taloudellisesti...

1 månad ago

Blogg Enemmän työtä vähennyksellä

Suomi tarvitsee lisää työtä. Työ on tarpeellista ja arvokasta sekä yksilöille, julkiselle taloudelle että kansantaloudelle.

1 månad ago by Timo Lindholm

News Sitran kolme pointtia minihallitusneuvotteluihin

Investoinnit kansainvälisen mittaluokan cleantechin demonstraatioalueeseen, kotitalousvähennyksen nopea laajentaminen ja sote-uudistuksen tehokas läpivienti toisivat Suomeen uutta työtä ja kasvua.

1 månad ago

Artikel Hallintoneuvoston toimintakatsaus 2/2014

Tulevaisuusorganisaationa Sitra on nostanut vahvasti esille rakenteellisia ratkaisuja käynnissä olevien hankkeidensa kautta. Julkisessa keskustelussa Sitran aloitteet etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden ja rahoituksen uudistamisesta sekä ilmasto- ja energiapoliittiset kannanotot ovat saaneet vastakaikua.

1 månad ago by Veera Heinonen

Blogg Health 2.0 -matkalaiset lähtökiidossa

Tekes ja Sitra järjestävät jälleen syyskuussa terveys- ja hyvinvointialan yrityksille ja asiantuntijoille konferenssi- ja verkottumismatkan USA:han. Matkan kick offina oli AmChamin valmennus, jossa yrityksiä harjoitettiin viilaamaan viestinsä amerikkalaisille sijoittajille. Vuoden 2013 vastaava Health-matka Piilaaksoon ja San Diegoon oli menestys: 80 osallistujaa liki 50...

1 månad ago

Event Health Tuesday 3.6.

Kiitos kaikille kesäkuun Health Tuesday -tapahtumaan osallistuneille! Timo Ahopellon esitys ja Q & A -osuus löytyy nyt tältä sivulta. Health Tuesday palaa kesätauolta 2. syyskuuta.   *** 7.30- Ovet auki, alkujuomaksi smoothie 8.00–8.15 Timo Ahopelto, Lifeline Ventures: "Healthtech in the Valley vs Finland" 8.15-8.25 Q&A -tuokio, 10 min: Yleisö voi esittää...

1 månad ago by Tiina Heinilä

Blogg Teemoja, trendejä ja tulevaisuutta

Me puhumme ”Sitran mentävästä aukosta” yhtenä keskeisenä kriteerinä, kun päätämme tulevista painopistealueista tai tutkimusaiheista.

2 månader ago by Tiina Heinilä

Blogg Kuka lukee raportteja? Oikeasti, kuka?

Maailman viheliäisimmät ongelmat saattavat olla jo ratkaistu. Ratkaisut vain ovat hautautuneina PDF-raportteihin, joita kukaan ei lue.

2 månader ago by Tiina Heinilä

Blogg Sosiaalisuus tarttui intraan

Sisäinen viestintä tylsää ja staattista. Väärin. Sisäinen viestintä on upeiden kollegoiden jatkuvaa kohtaamista, hyviin käytäntöihin tarttumista ja nopeaa sopivan osaamisen löytämistä ja uutta tietoa - sekä livenä että virtuaalisesti. Puhe sosiaalisen intranetin mahdollisuuksista konkretisoituu Sitrassa pian työn tekemisen uusiksi tavoiksi . Kun moni viestintäväline ja...

2 månader ago by Sari Tuori

News Sitralta miljoonasijoitus Cleantech Investille

Sitra on päättänyt osallistua Cleantech Invest Oyj:n 19.5.2014 käynnistyvään osakeantiin yhden miljoonan euron sijoituksella. Puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön keskittyvä sijoitus- ja kehitysyhtiö Cleantech Invest Oyj on 5.5.2014 ilmoittanut hakevansa osakkeensa kaupankäynnin kohteeksi First North Finland -markkinapaikalle ja käynnistävänsä osakeannin. ...

2 månader ago

Event Health Tuesday 6.5.

Toukokuun Health Tuesdayn aiheena oli 'Future of Online Clinics'. 150-henkinen yleisö Helsingissä sekä etäyhteyden välityksellä Health Tuesday'in Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Hämeenlinnassa ja Oulussa osallistuneet kuulivat alustuspuheenvuorot Sitran Madis Tiikilta ja Kustannus Oy Duodecimin Ilkka Kunnamolta . Alla puhujien esitykset. Kiitos kaikille osallistuneille! ...

2 månader ago by Tiina Heinilä

Facebook Sitra

Haemme HR-asiantuntijaa. Vastuullasi on yhteydenpito ulkoistettuun palkkahallintoon, henkilöstöetuuksien hoito, henkilöstöraportointi sekä työajan ja poissaoloseurannan operatiiviset tehtävät. Hae tehtävää viimeistään 12.5.2014!

3 månader ago by Sitra

News Sitra rekrytoi: HR-asiantuntija

HR-asiantuntijan vastuulla on yhteydenpito ulkoistettuun palkkahallintoon, henkilöstöetuuksien hoito, henkilöstöraportointi sekä työajan ja poissaoloseurannan operatiiviset tehtävät.

3 månader ago


Related themes

2011 Sitra | Usage Rights