1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Keskustelua raportin julkistustilaisuudessa

   Videoblogi: Kolme keinoa...

   Blogg 0

   Systeemiset muutokset, kuten elinkeinorakenteen uusiminen ja ilmastonmuutos edellyttävät valtionhallinnolta kykyä toimia kokonaisuutena.

   1 vecka ago by Mikko Kosonen
  2. Voimasuhteiden siirtyminen ja Euroopan rakenteiden rapistuminen ovat megatrendejä.

   Sitran trendilista 2014–2015...

   News 0

   Tänä vuonna keskusteluun ovat nousseet vahvasti mm. Ukrainan kriisi, Euroopan jatkuvat talousvaikeudet sekä uhkaava eriarvoistuminen.

   1 vecka ago
  3. Malleja maailmalta

   Artikel 0

   Aina ei kannata yrittää keksiä kaikkia ratkaisuja itse, vaan benchmarkata, kopioida, lainata – tai vaikka ostaa ratkaisuja muualta.

   1 vecka ago by Jenni Sarolahti

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
Blogg Miltä työhyvinvointi näyttää tulevaisuudessa?

Jo perinteeksi muodostunut Health Tuesday kokosi jälleen noin 100 osallistujaa terveyden tulevaisuuden äärelle. Tällä kertaa lautasella oli tarjolla työhyvinvointia ja -terveyttä sekä ”Speaker’s cornerin” myötä myös yllätyksellisiä puheenvuoroja. On ilahduttavaa nähdä, että Health Tuesday herättää näin ison joukon ihmisiä pimeinä syysaamuinakin! Tilaisuuden...

1 vecka ago

Artikel Malleja maailmalta

Aina ei kannata yrittää keksiä kaikkia ratkaisuja itse, vaan benchmarkata, kopioida, lainata – tai vaikka ostaa ratkaisuja muualta.

1 vecka ago by Jenni Sarolahti

Blogg Suomalaiset, rapsutetaan toistemme selkiä!

Teknologia, tuotteet tai yritykset eivät tee kauppaa. Ihmiset tekevät. Terveysalan startupeilla on opittavaa amerikkalaisesta verkostoitumisesta.

1 vecka ago by Lasse Leppäkorpi

Event Health Tuesday 7.10.

Kiitos Health Tuesday'n osallistuneille aikaisille linnuille. Lokakuun tapaamisen teemana oli Well-being and Health at Work, ja puhujien esitykset on katsottavissa tällä sivulla.  Marraskuun Health Tuesday järjestetään 4.11. *** 7.30- Ovet auki, alkujuomaksi smoothie 8.00–8.15 Raija Laukkanen , Director at Polar Electro: "Personal wellness management with technology"...

1 vecka ago by Tiina Heinilä

Facebook Sitra

Together with Sitra and Big Plans Bakery D-mat participated in running an exiting whole-day-workshop yesterday in Jyväskylä. 5 households worked out their roadmaps towards sustainable consumption. By 2030 the actions in the roadmaps will bring the household's material footprints down from the present levels (between 20 and 70 tonnes) down to 14-39 tonnes, which is half way of achieving the sustainable 8 tonnes level in 2050. In a couple of weeks the households will start testing future life for several weeks, so keep track! #resurssiviisaus #tulevaisuudenkotitalous

2 veckor ago by D-mat

Facebook Sitra

Nyt on käynnissä maailman suurin veikkaus: ilmastolotto. Investointipäätöksiä ei kannattaisi jättää sattuman varaan. Sijoittajien pitäisi huomioida #hiiliriski, olipa aiheesta #ilmastonmuutos mitä mieltä tahansa.

2 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Nuorisotyön viikko on täällä! Allianssi ry aloitti #hupparikansanpuolella-kampanjan, jossa se haastaa eri tahoja viemään nuorisotyön positiivisten vaikutusten viestiä eteenpäin hauskalla tavalla: ota selfie hupparissa ja haasta seuraava taho mukaan. Me Sitrassa tartuimme haasteeseen ja levitämme tärkeää viestiä eteenpäin. Mitä Sitra tekee nuorten hyväksi? Lue blogaus http://bit.ly/Zv3bUL

2 veckor ago by Sitra

Artikel Hallintoneuvoston toimintakatsaus 3/2014

1   Yleiskuva Sitrasta         Sitran vuosia jatkunut työ hallinnon, erityisesti valtionhallinnon, kehittäjänä saavutti syyskuussa tärkeän virstanpylvään, kun yliasiamies Mikko Kososen ja professori Yves Dozin Governments for the Future: Building the Strategic and Agile State -raportti julkistettiin. Raportin mukaan länsimaisen...

2 veckor ago by Veera Heinonen

Facebook Sitra

Kolmas, mutta toivottavasti ei viimeinen datademo-rahoituskierros avointa yhteiskuntaa edistäville projekteille on nyt käynnissä. Tälle hienolle asialle kaivataan kopinottaja, blogaa Lilli Linkola: http://bit.ly/1x19BWz

2 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Terveysteknologia on nyt jo Suomen merkittävimpiä vientialoja. Kauppalehti seurasi paikan päällä Sitran ja Tekesin kokoaman #FinlandHealth-joukon Piilaakson-valloitusta.

3 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

"Maailmassa valmistetaan 18 miljardia kenkää vuosittain. Niistä 80 prosenttia tehdään Kiinassa ja kuljetetaan sieltä maailmalle. Näistä kaikista jalkineista viidennes jää myymättä." Näin kirjoittaa Sitran Jukka Noponen tuoreessa blogissaan - mutta hänellä on esittää myös ratkaisuja. http://www.sitra.fi/blogi/kiertotaloutta-ei-viela-tunneta

3 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Hyviä uutisia päivän Helsingin Sanomista: "Suomen tulisi olla ensimmäinen maa maailmassa, joka ilmoittaa luopuvansa kokonaan kiivihiilen käytöstä vuoteen 2025 mennessä ja korvaa kivihiilen kotimaisilla uusiutuvilla energialähteillä. Vaatimus ei ole peräisin joltain ympäristöjärjestöltä, vaan yritysjohtajien Climate Leadership Council -yhdistykseltä (CLC). Sitran käynnistämän CLC:n jäseninä on Suomen suurimpien yritysten – Kone, Neste Oil, Fortum, Nokia, St1, Outotec, Caverion, Kemira, Gasum – johtajia, jotka ovat saaneet ilmastoherätyksen." http://www.hs.fi/kaupunki/Yritysjohtajat+vaativat+Helsinki%C3%A4+luopumaan+kivihiilest%C3%A4/a1411587273008

3 veckor ago by Sitra

News Tiivis hallitusohjelma toisi tehokkuutta johtamiseen

”Selkeä, strateginen ja tiivis hallitusohjelma tekisi valtionhallinnosta nykyistä tehokkaampaa ja johdonmukaisempaa”, sanoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen, jonka raportti Building the Strategic and Agile State julkaistiin perjantaina. Sitra kutsui eduskuntapuolueiden johtajat keskustelemaan tuoreesta raportista. Valtionhallinnon ei tarvitse olla hidasta, siiloihin pilkkoutunutta ja...

1 månad ago

Publication Governments for the future

In the rapidly changing, uncertain, complex and interdependent world a new strategic model of public sector governance needs to emerge. It must resolve the problems that confront the hierarchical and incremental policymaking approaches. This report proposes a framework and related practices for doing so.

Yves Doz, Mikko Kosonen


Related themes

2011 Sitra | Usage Rights