1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Eduskuntatalo

   Raportti keskushallinnon...

   News 0

   Sitran tuoreen raportin ehdotukset Suomen keskushallinnon uudistamisesta ovat herättäneet laajaa kiinnostusta vaalikauden lähestyessä loppuaan.

   3 månader ago by Veera Heinonen
  2. Voimasuhteiden siirtyminen ja Euroopan rakenteiden rapistuminen ovat megatrendejä.

   Sitran trendilista 2014–2015...

   News 0

   Tänä vuonna keskusteluun ovat nousseet vahvasti mm. Ukrainan kriisi, Euroopan jatkuvat talousvaikeudet sekä uhkaava eriarvoistuminen.

   3 månader ago
  3. Malleja maailmalta

   Artikel 0

   Aina ei kannata yrittää keksiä kaikkia ratkaisuja itse, vaan benchmarkata, kopioida, lainata – tai vaikka ostaa ratkaisuja muualta.

   3 månader ago by Jenni Sarolahti

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
Blogg Koulutuksen haasteista tulevaisuudenvisioon

Uusi koulutus -foorumin työskentely jatkui 20.–22.1.2015 seminaarijakson merkeissä, jonka lopputuloksena syntyi elementtejä visiolle Suomen koulutuksen tulevaisuudesta.

1 vecka ago by Heli Nissinen

Event Uusi koulutus -foorumi: seminaarijakso

Uusi koulutus -foorumin työskentely jatkuu seminaarijaksolla. Voit seurata seminaaria tiistaina 20.1.2015 klo 10.05-14.30 suorana täältä . Foorumin teemoista keskustellaan myös vilkkaasti Facebookin Uusi koulutus -ryhmässä ja twitterissä hashtagilla #uusikoulutus. Tule mukaan! Ohjelma 10.05-11.00 Koulutuksen historialliset jännitteet ja murroskohdat Dosentti,...

2 veckor ago by Heli Nissinen

Event Sitra Debatti: Mistä Suomelle uusi päämäärä?

Sitran keskustelutilaisuuksien sarja Sitra Debatti nostaa esiin ajankohtaisia ja Suomen tulevaisuuden kannalta kiinnostavia aiheita. Yhteiskunnallisessa keskustelussa ollaan yhtä aikaa huolestuneita sekä yhteisen vision että arkirealismin puutteesta. Miten pitkä tähtäin palautetaan politiikkaan? Suomi on ottamassa askeleita kohti rakenteellisia uudistuksia. Houkutteleva kuva...

2 veckor ago by Tiina Heinilä

Artikel We wish you a wonderful Christmas

The end of an eventful 2014 is drawing near. Now is the time to look forward to relaxing holidays, flickering candlelight and say thank you.

1 månad ago

Artikel Hallintoneuvoston toimintakatsaus 4 / 2014

1 Yleiskuva Sitrasta Vaalikauden lähestyessä loppuaan myös moni Sitran käynnistämistä hankkeista on tulossa kriittiseen taitekohtaan tai päätökseen. Marraskuun loppupuolella saavutettiin merkittävä virstanpylväs sähköisen tunnistamisen osalta, kun Suomen hallitus esitti sähköistä tunnistamista ja sähköisiä allekirjoituksia koskevan lain muuttamista. Lain on tarkoitus tulla...

1 månad ago by Veera Heinonen

News Tuskalliset epäonnistumiset neulan asettamisessa suonen sisään siirtymässä menneisyyteen

Suomalaisyhtiö Optomeditech Ltd on avautumassa pääsy isoille kansainvälisille markkinoille. British Standards Association on hiljattain myöntänyt yhtiön kehittämälle OptiVein® -järjestelmälle ISO 13485 -laatusertifikaatin ja CE-merkinnän. Valo-ohjattu laite helpottaa kanyylien asettamista neulan avulla suonen sisään vähentäen samalla potilaiden kokemaa kipua ja alentaen...

1 månad ago by Tuula Sjöstedt

Blogg Intohimoa ja intohimolla uudesta koulutuksesta

Muutamassa tunnissa kasvoi valtava puu, kuten arvata melkein saattoi, enkä oikein tiedä, mille sen oksista istahtaisin. Kun puhutaan tulevaisuuden koulutuksesta, keskustelu polveilee aina peruskoulutuksen didaktiikasta työelämän ja koulutuksen vastaavuuteen ja muuttuvasta opettajuudesta opettajakoulutukseen ja tietenkin sinne opettajien palkkausjärjestelmään. Uusi Koulutus -foorumin ...

1 månad ago by Milma Arola

Publication Miten testata perustulon vaikutuksia?

Mikäli Suomessa haluttaisiin kokeilla perustuloa, paras tapa siihen olisi kenttäkoe. Kenttäkoe tarkoittaa tutkimusasetelmaa, jossa asioiden syy-seuraussuhteita selvitetään testaamalla. Kenttäkokeella voitaisiin luotettavimmin selvittää perustulouudistuksen vaikutuksia pienituloisen työikäisen väestön työssäkäyntiin. Tulokset käyvät ilmi tässä Ajatushautomo Tänkin julkaisemasta...

Mikko Forss ja Ohto Kanninen

Artikel Sitran trendit: Valtasuhteet siirtyvät

Mannerlaatat ovat liikkeessä. Kyse ei ole kylmän sodan palaamisesta, vaan syvemmästä, rakenteellisemmasta muutoksesta, Teppo Turkki kirjoittaa.

2 månader ago

News Sitra rekrytoi: johtava asiantuntija uudistamaan työelämän toimintamalleja

Työelämän taitekohdat -avainalueen keskeisenä tavoitteena on työelämän toimintamallien uudistaminen talouden ja työmarkkinoiden nykytilaan ja tulevaisuuteen sopiviksi. Tätä systeemistä muutosta viedään eteenpäin lisäämällä työelämävalmiuksia ja kykyä omaksua uusia työn tekemisen muotoja kuten yrittäjyyttä ja ammatinharjoittamista. Avainalueella testataan työn kohtaannon...

2 månader ago


Related themes

2015 Sitra | Usage Rights