1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Sosiaalisen intranetin neljä...

   Blogg 0

   Päästimme vanhan intranetimme viettämään eläkepäiviä ja hyppäsimme uuden mobiilin sosiaalisen intranetin kelkkaan.

   3 veckor ago by Laura Halenius
  2. Oras Tynkkynen aloittaa...

   News 0

   Kansanedustaja Oras Tynkkynen aloittaa vanhempana neuvonantajana Resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teeman parissa.

   3 veckor ago
  3. Sitran toimintakertomus 2013:...

   News 0

   Vuosi 2013 oli Sitrassa tiiviin ja tuloksekkaan tulevaisuustyön vuosi. Kohokohtia olivat muun muassa resurssiviisauden nouseminen kansalliseen...

   3 månader ago

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
Facebook Sitra

Sitrassa on tutkimustiimi, mutta mitä siellä tehdään? Valotamme tätä puolta Sitrasta tästedes viikoittaisilla kirjoituksilla - joista tuorein tulee Taipeista.

2 veckor ago by Sitra

Publication Governments for the future

In the rapidly changing, uncertain, complex and interdependent world a new strategic model of public sector governance needs to emerge. It must resolve the problems that confront the hierarchical and incremental policymaking approaches. This report proposes a framework and related practices for doing so.

Yves Doz, Mikko Kosonen

Facebook Sitra

Lasten ja nuorten parissa työskentelevien yhteistyötä vahvistetaan Espoon ja Mikkelin liputustoimintamallin kokeiluissa. "Tavoitteena on rakentaa nuoren ympärille valtakunnallinen ja kokonaisvaltainen palvelujärjestelmä, jossa saatavat palvelut eivät ole riippuvaisia kunnan taloustilanteesta tai siitä missä nuori asuu. Isona tavoitteena on päivittää nuorten palvelujärjestelmä vastaamaan yhteiskunnan muutosta ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä”, sanoo johtava asiantuntija Kimmo Haahkola Sitrasta.

2 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Syyskuun 23. päivänä pidetään New Yorkissa ilmastohuippukokous. Tätä silmällä pitäen Maailmanpankki on tehnyt aloitteen hinnan saamiseksi hiilelle globaalisti. Sitra ja Climate Leadership Counciliin kuuluvat yritykset Caverion, Fortum, Gasum, Kemira, Kone, Neste Oil, Nokia ja St1 haastavat kaikki suomalaisyritykset mukaan tukemaan Maailmanpankin aloitetta.

2 veckor ago by Sitra

Event Health Tuesday 2.9

Kiitos syksyn ensimmäisen Health Tuesdayn ennätysyleisölle - paikalle saapui noin 150 osallistujaa! Aamun esitykset on nyt katsottavissa tällä sivulla. Seuraava Health Tuesday järjestetään 7.10. *** Tilaisuuden teemana hyötypelit ja pelillistämisen mahdollisuudet hyvinvoinnin sekä terveyden edistämisessä: 7.30- Ovet auki, alkujuomaksi smoothie 8.00–8.15 Arto...

3 veckor ago

Facebook Sitra

Norjassa on jo yli 30 000 sähköautoa, Virossa pikalatausasemia on viidenkymmenen kilometrin välein ja Ranskassa toimii kätevä sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu. Suomessa sen sijaan sähköauto on edelleen kuriositeetti. Sitran johtava asiantuntija Lari Rajantie törmäsi moniin sähköautoilun yleistymisen esteisiin yrittäessään autoilla Forssaan. Lue lisää Larin tuoreesta blogista:

3 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Digiaika mullistaa terveydenhuollon, mutta minkä pitäisi muuttua, jotta tämä tapahtuisi myös Suomessa? Lue Madis Tiikin haastattelu päivän Hesarista (http://bit.ly/1tPhVc1) & lue täältä, millaisin kokeilun Sitra pyrkii uudistamaan omahoitoa: http://bit.ly/1u0Tvvk #terveys

3 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Tulevaisuuden tekijät saapuivat Forssaan näyttävästi, kuten tämän päivän Forssan Lehdestä voi lukea! Sähköautokokeilu paljasti kuitenkin rakenteellisia ongelmia. Jotta sähköautoilu voi yleistyä, tarvitaan lisää pikalatausasemia! (Kokemuksesta me sitralaiset voimme kertoa, että kakkostien varressa niitä ei ole yhtään.)

3 veckor ago by Sitra

Facebook Sitra

Tajua Mut! - nuorten auttamisen toimintamalli leviää Mikkelin kokeilusta Espooseen. "Tavoitteena on rakentaa tätä kautta nuoren ympärille valtakunnallinen ja kokonaisvaltainen palvelujärjestelmä, jossa saatavat palvelut eivät ole riippuvaisia kunnan taloustilanteesta tai siitä missä nuori asuu. Isona tavoitteena on päivittää nuorten palvelujärjestelmä vastaamaan yhteiskunnan muutosta ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä”, sanoo johtava asiantuntija Kimmo Haahkola Sitrasta.

3 veckor ago by Sitra

Other site Verkkouutiset: Huonekasveista apua sisäilman ongelmiin

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan huonekasvien avulla voidaan kehittää ratkaisuja sisäilmaongelmiin. "Olemme pystyneet osoittamaan, että aktiiviviherseinissä käytettävillä kasveilla on merkitystä sisäilmassa esiintyvien yhdisteiden poistamisessa", sanoo yliopistotutkija Arja Tervahauta Itä-Suomen yliopistosta.

4 veckor ago from site www.verkkouutiset.fi

Facebook Sitra

Tavoite jätteettömästä, päästöttömästä ja kestävästä kaupungista ei ole helppo toteuttaa, mutta jyväskyläläiset ovat tarttuneet haasteeseen tosissaan. Kaksipäiväisessä työpajassa resurssiviisauteen perehtynyt joukko kaupunkilaisia rakensi Jyväskylälle suunnitelman tavoitteisiin pääsemiseksi – voimia ja hermoja säästelemättä!

4 veckor ago by Sitra


Related themes

2011 Sitra | Usage Rights