1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Keskustelua raportin julkistustilaisuudessa

   Videoblogi: Kolme keinoa...

   Blogg 0

   Systeemiset muutokset, kuten elinkeinorakenteen uusiminen ja ilmastonmuutos edellyttävät valtionhallinnolta kykyä toimia kokonaisuutena.

   2 veckor ago by Mikko Kosonen
  2. Voimasuhteiden siirtyminen ja Euroopan rakenteiden rapistuminen ovat megatrendejä.

   Sitran trendilista 2014–2015...

   News 0

   Tänä vuonna keskusteluun ovat nousseet vahvasti mm. Ukrainan kriisi, Euroopan jatkuvat talousvaikeudet sekä uhkaava eriarvoistuminen.

   2 veckor ago
  3. Malleja maailmalta

   Artikel 0

   Aina ei kannata yrittää keksiä kaikkia ratkaisuja itse, vaan benchmarkata, kopioida, lainata – tai vaikka ostaa ratkaisuja muualta.

   3 veckor ago by Jenni Sarolahti

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
News Nopea ehtii ensin, myös cleantech-markkinoille

Tällä viikolla järjestetyssä Cleantech Venture Dayssä keskusteltiin niukkeneviin luonnonvaroihin ja ilmastonmuutoksen haasteisiin ratkaisuja tuottavien cleantech-yritysten menestyksen edellytyksistä – sijoittajien silmin. Osallistujia puhuttivat mm. poukkoilevat kansalliset ja kansainväliset politiikkavalinnat, ilmastoneuvottelut ja uudet rahoitusmallit nopeasti kasvaville...

14 timmar ago by Tuula Sjöstedt

Event Perustulokokeen raamit ja reunaehdot: Selvityksen julkistaminen

Miten perustulokoe voitaisiin Suomessa järjestää? Mitä lainsäädännöllisiä esteitä kokeelle on? Mitä tuloksia kokeista on maailmalla saatu? Erilaisia perustulomalleja on pohdittu jo pitkään meillä ja muualla, mutta perustulon käyttöönoton edellytyksiä Suomessa ei ole tarkemmin arvioitu. Nyt on. Ajatushautomo Tänkin toteuttaman selvityksen ovat rahoittaneet Suomen...

2 dagar ago by Tiina Heinilä

Blogg Miltä työhyvinvointi näyttää tulevaisuudessa?

Jo perinteeksi muodostunut Health Tuesday kokosi jälleen noin 100 osallistujaa terveyden tulevaisuuden äärelle. Tällä kertaa lautasella oli tarjolla työhyvinvointia ja -terveyttä sekä ”Speaker’s cornerin” myötä myös yllätyksellisiä puheenvuoroja. On ilahduttavaa nähdä, että Health Tuesday herättää näin ison joukon ihmisiä pimeinä syysaamuinakin! Tilaisuuden...

3 veckor ago

Artikel Malleja maailmalta

Aina ei kannata yrittää keksiä kaikkia ratkaisuja itse, vaan benchmarkata, kopioida, lainata – tai vaikka ostaa ratkaisuja muualta.

3 veckor ago by Jenni Sarolahti

Blogg Suomalaiset, rapsutetaan toistemme selkiä!

Teknologia, tuotteet tai yritykset eivät tee kauppaa. Ihmiset tekevät. Terveysalan startupeilla on opittavaa amerikkalaisesta verkostoitumisesta.

3 veckor ago by Lasse Leppäkorpi

Event Health Tuesday 7.10.

Kiitos Health Tuesday'n osallistuneille aikaisille linnuille. Lokakuun tapaamisen teemana oli Well-being and Health at Work, ja puhujien esitykset on katsottavissa tällä sivulla.  Marraskuun Health Tuesday järjestetään 4.11. *** 7.30- Ovet auki, alkujuomaksi smoothie 8.00–8.15 Raija Laukkanen , Director at Polar Electro: "Personal wellness management with technology"...

3 veckor ago by Tiina Heinilä

Artikel Hallintoneuvoston toimintakatsaus 3/2014

1   Yleiskuva Sitrasta         Sitran vuosia jatkunut työ hallinnon, erityisesti valtionhallinnon, kehittäjänä saavutti syyskuussa tärkeän virstanpylvään, kun yliasiamies Mikko Kososen ja professori Yves Dozin Governments for the Future: Building the Strategic and Agile State -raportti julkistettiin. Raportin mukaan länsimaisen...

4 veckor ago by Veera Heinonen

News Tiivis hallitusohjelma toisi tehokkuutta johtamiseen

”Selkeä, strateginen ja tiivis hallitusohjelma tekisi valtionhallinnosta nykyistä tehokkaampaa ja johdonmukaisempaa”, sanoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen, jonka raportti Building the Strategic and Agile State julkaistiin perjantaina. Sitra kutsui eduskuntapuolueiden johtajat keskustelemaan tuoreesta raportista. Valtionhallinnon ei tarvitse olla hidasta, siiloihin pilkkoutunutta ja...

1 månad ago

Publication Governments for the future

In the rapidly changing, uncertain, complex and interdependent world a new strategic model of public sector governance needs to emerge. It must resolve the problems that confront the hierarchical and incremental policymaking approaches. This report proposes a framework and related practices for doing so.

Yves Doz, Mikko Kosonen

Event Health Tuesday 2.9

Kiitos syksyn ensimmäisen Health Tuesdayn ennätysyleisölle - paikalle saapui noin 150 osallistujaa! Aamun esitykset on nyt katsottavissa tällä sivulla. Seuraava Health Tuesday järjestetään 7.10. *** Tilaisuuden teemana hyötypelit ja pelillistämisen mahdollisuudet hyvinvoinnin sekä terveyden edistämisessä: 7.30- Ovet auki, alkujuomaksi smoothie 8.00–8.15 Arto...

1 månad ago


Related themes

2011 Sitra | Usage Rights