1. Työpajaosallistujia

  Sitra

  Rakennamme huomisen menestyvää Suomea.

 2. Rauhanniemen kansankylpylä

  Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

  Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta.

Aktuellt

  1. Toimintakertomus 2014:...

   News 0

   Vuosi 2014 oli tulevaisuusorganisaatio Sitralle aktiivisen vaikuttamisen ja laajan yhdessä tekemisen vuosi.

   4 månader ago
  2. Kuvaaja: Pia Kojo

   Kohti toimintakykyistä...

   News 0

   Sitran hallitusohjelmapaperin kantavana visiona on Suomi kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

   5 månader ago
  3. Osallistujaksi...

   Artikel 0

   Ilmoita kiinnostuksesi osallistua Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutukseen tai suosittele toista henkilöä osallistujaksi.

   5 månader ago

Hyvä elämä tehdään yhdessä

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.

Riippumattomana toimijana meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti Suomen yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin ja vauhdittaa hyvinvointia edistävää muutosta. Olemme yhteiskunnan muutostarpeiden tunnistaja ja muutosten mahdollistaja. Tuotamme tietoa kestävästä hyvinvoinnista, kehitämme uusia toimintamalleja ja kokeilemme niitä käytännössä. Kokoamme rajat ylittäviä verkostoja sekä kehitämme ja rahoitamme liiketoimintaa.

Eduskunnan alainen rahasto

Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Rahaston tehtäväksi annettiin Suomen vakaan ja tasapainoisen kehityksen, talouden kasvun sekä Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja yhteistyön edistäminen. Sitran tehtävät on määritelty laissa. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.

Kestävä kehitys toimintamme ytimessä

Toimintaamme ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Hyvinvointi on näkemyksemme mukaan kestävää silloin kun se toteutuu samanaikaisesti ihmisen, ympäristön ja talouden kannalta. Uskomme saavuttavamme visiomme parhaiten keskittymällä kolmeen asiaan lähivuosina

 • Luomme edellytyksiä resurssiviisaalle ja hiilineutraalille yhteiskunnalle sekä sitä edistävälle liiketoiminnalle
 • Kannustamme välittävään huolenpitoon ja edistämme uusia hyvinvoinnin toimintamalleja ja liiketoimintaa
 • Edistämme kestävää hyvinvointia ja työllisyyttä uusien rahoitus- ja toimintamallien avulla

Edellä mainitut kolme asiaa muodostavat strategiset tavoitteemme vuosille 2012-2017.

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoitusten tuotoilla

Sitran peruspääoma sai alkunsa Suomen Pankin vuonna 1967 tekemästä 100 miljoonan markan (17 milj. euron) lahjoituksesta. Peruspääomaa korotettiin vielä lisäpanostuksin vuosina 1972–1992 500 milj. markkaan (84 milj. euroon). Markkina-arvon nousun myötä peruspääoman nimellisarvoa nostettiin vuosina 1993–2001 1.400 milj. markkaan (235 milj. euroon).

Toimintamme rahoitetaan peruspääoman ja sijoitusten tuotoilla. Emme siis saa rahaa esimerkiksi verovaroista valtion budjetista. Peruspääomaamme saa käyttää juoksevan toiminnan rahoittamiseen ainoastaan poikkeustapauksessa.

Sijoitamme peruspääomamme tuottavasti ja turvallisesti, ja ohjaamme sijoitustoimintaamme yhteiskuntavastuullisesti. Peruspääomamme markkina-arvo oli vuoden 2013 lopussa 705 milj. euroa. Varojen allokaatio oli seuraava: osakerahastot 55 %, korkorahastot 40 % ja muut sijoitukset 5 %.

Events

Kontakt


Kommentarer

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Content feed

Internal Content External Content
Blogg Kriisitietoisuudesta kohti positiivista tulevaisuudenuskoa

Kriisitietoisuus on tärkeää, mutta lamauttaako se – ja estääkö se meitä toimimasta oikein? Voisiko positiivista tulevaisuudenuskoa kasvattaa yhteiskunnallista empaattisuuta kehittämällä? Tätä pohtii Jenna Lähdemäki Sitran tutkimustiimin Viikon varrelta -blogissa. Viime viikolla HS kysyi jutussaan kansanedustajilta kärsiikö Suomi henkisestä lamasta . Naurahdin – ai...

5 timmar ago by Jenna Lähdemäki

Blogg Kivuliaan hidas muutos

Miten tehdä systeemistä muutosta? Oppeja Sitran Elinvoima-foorumeilta.

2 dagar ago by Hannele Laaksolahti

Event Foresight Friday: Tulevaisuuden työ ja työn murros

Kansallisen ennakointiverkoston syksyn 2015 esimmäinen Foresight Friday järjestetään perjantaiaamuna 28.8. Tilaisuuden aiheena on tulevaisuuden työ ja työn murros ja se rakentuu Open Space -muodossa toteutettavan työpajan ympärille. Menetelmä on avoin ja elävä ja se tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja tuottaa uusia näkemyksiä kohtuullisen avoimeksi jätetystä aiheesta....

4 dagar ago

Event Mitä on käyttäjälähtöisyys koulutuksessa?

Koulutuskeskiviikko kokoaa kerran kuussa kaikki oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteen, nostaa keskusteluun yhden oppimisen tulevaisuuteen liittyvän teeman ja haastaa konkreettisiin tekoihin koulutuksen kehittämiseksi.

3 veckor ago

Event Koulutuskeskiviikko

Miltä suomalainen koulutuskenttä näyttää tulevaisuudessa? Tule keskustelemaan, haastamaan ja oppimaan siitä koulutuskeskiviikkona!

3 veckor ago

News Finland utbildar för gårdagens värld

Klyftan mellan utbildningen och det övriga livet är större än tidigare eftersom världen har förändrats snabbare än utbildningssystemet. Informationsmängden och möjligheterna att få information har ökat explosivt, yrken föds och dör snabbare än någonsin och inlärning sker överallt. Det kan hända att en person har mer nytta av att spela mobilspel på sin fritid än att lära sig kasusformer utantill.

3 veckor ago

Artikel Kymppi on huonoin arvosana

Miten varmistetaan, että jokainen oppija tunnistaa vahvuutensa? Motivaatio, oikeudenmukaisuus ja arviointi nousivat keskusteluun SuomiAreenalla Porissa.

1 månad ago by Heli Nissinen

Blogg Mitä elefantti minusta ajattelee?

Millainen koulutus antaa eväät ottaa oma elämä haltuun? Kysymystä pohtii professori Kristiina Kumpulainen.

1 månad ago by Kristiina Kumpulainen

Blogg Anna anteeksi, Jaska Jokunen

Me istuimme kahdestaan luokassa ja hän oli juuri painanut otsansa pulpettia vastaan ja sanonut itkuisella äänellä: ”Mää olen niin tyhmä.”

1 månad ago by Maarit Korhonen

News Kokenut EU-vaikuttaja Timo Mäkelä Sitraan

Saimme kesäkuun alusta jälleen yhden huippuosaajan mukaan, kun Timo Mäkelä nimitettiin vanhemmaksi neuvonantajaksi Sitraan. Pitkän linjan EU-vaikuttajana Mäkelällä on takanaan erittäin laaja kansainvälinen ura ympäristöpolitiikan ja -rahoituksen parissa niin Euroopan komissiossa, ympäristövirastossa kuin jälleenrakennus- ja kehityspankissakin. Hän on myös toiminut YK:n...

2 månader ago by Tuula Sjöstedt

Event Foresight Friday: Future Dynamics of Work and Technology Alternatives to 2050

Seuraava Foresight Friday järjestetään poikkeuksellisesti jo viikko edellisen jälkeen perjantai-iltapäivänä 12.6. klo 13:30-15:00 Futures Studies Tackling Wicked Problems -konferenssin yhteydessä. Tapahtumassa tulevaisuudentutkija Jerome Glenn pitää esityksen aiheesta ”Future Dynamics of Work & Technology Alternatives to 2050”. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä ...

2 månader ago

Blogg Tutkimustiimin viikon varrelta #23: Uusi hallitusohjelma ennakoinnin näkökulmasta

Suomella on uusi hallitus ja sitä johtaa uusi pääministerimme Juha Sipilä (kesk.). Hallituksen tulevaisuuden linjaukset on kirjattu tuoreeseen hallitusohjelmaan, jota on myös tarkoitus tarkastella kansallisen ennakoinnin näkökulmasta tänä perjantaiaamuna 5.6. Kansallisen ennakointiverkoston (KEV) Foresight Friday -tilaisuudessa Valtioneuvoston Linnassa. Kuinka strateginen ja...

2 månader ago by Ernesto Hartikainen

Publication Maa, jossa kaikki rakastavat oppimista

Julkaisussa tiivistyy Sitran Uusi koulutus -foorumin 31 osallistujan näkemys siitä, miten suomalaista koulutuskenttää tulisi kehittää ja mikä tulisi olla sen visio. Puoli vuotta kestäneellä foorumilla on tarkasteltu oppimista kaikilla oppiasteilla vauvasta vaariin.

Anna-Sofia Berner, Hannele Laaksolahti, Riina Kopola (toim.)

Publication Maa, jossa kaikki rakastavat oppimista

Julkaisussa tiivistyy Sitran Uusi koulutus -foorumin 31 osallistujan näkemys siitä, miten suomalaista koulutuskenttää tulisi kehittää ja mikä tulisi olla sen visio. Puoli vuotta kestäneellä foorumilla on tarkasteltu oppimista kaikilla oppiasteilla vauvasta vaariin.

Anna-Sofia Berner, Hannele Laaksolahti, Riina Kopola (toim.)


Related themes

2015 Sitra | Usage Rights