Live
Verkkodialogit työttömien mahdollisuuksista osaamisen kehittämiseen
Verkkotapahtuma

Verkkodialogit työttömien mahdollisuuksista osaamisen kehittämiseen

Tervetuloa jatkamaan avointa keskustelua työttömien mahdollisuuksista osaamisen kehittämiseen. Rinnakkaisten verkkodialogien teemoja ovat luottamus, harkinnanvaraisuus ja kohtaaminen.

Tilaisuuden esitysmateriaali.

Julkistimme huhtikuussa 2020 muistion Työttömien näkökulma elinikäiseen oppimiseen. Julkistustilaisuudessa saimme runsaasti osallistujien oivalluksia aiheesta.

Haluamme nyt jatkaa avointa keskustelua esille nostamistanne aiheista.

Tavoitteena on yhdessä ymmärtää paremmin työttömien näkökulmaa elinikäiseen oppimiseen ja löytää aiempaa parempia tapoja yksilön ja yhteiskunnan voimavarojen käyttöön.

Tervetuloa verkkodialogiin, jossa hyödynnetään Sitran kehittämää rakentavan ja tasavertaisen keskustelun Erätauko-menetelmää. Keskustelua kolmesta rinnakkaisesta aiheesta käydään Zoom-palvelussa noin kymmenen henkilön pienryhmissä. Keskusteluissa ei ole yleisöä.

Valitse kolmesta vaihtoehtoisesta aiheesta sinua kiinnostavin ja ilmoittaudu mukaan:

  1. Luottamus. Miten luottamus rakentuu työllisyyspalveluissa? Millaista ihmiskuvaa luottamus edellyttää? Miten työllisyyspalveluiden käyttäjät ja tarjoajat kokevat luottamuksen eri tilanteissa?
  2. Harkinnanvaraisuus. Kuka päättää, miksi ja miten työtön kehittää osaamistaan? Mitä haasteita ja mahdollisuuksia työttömän osaamisen kehittämiseen liittyy? Miten työllisyyspalveluiden käyttäjät ja tarjoajat kokevat harkinnanvaraisuuden?
  3. Kohtaaminen. Millainen kohtaaminen edistää työllisyyttä ja hyvinvointia? Millaista osaamista se vaatii eri toimijoilta? Miten työttömien kohtaaminen toteutuu, kun työllisyyspalveluiden kysyntä on kasvanut koronapandemian myötä?

Verkkodialogit on suunnattu erityisesti työllisyyspalveluiden parissa työskenteleville, työttömille, työnantajille, asiantuntijoille, tutkijoille ja päättäjille.

Tervetuloa ilmoittautumaan mukaan sivun yläosan linkistä. Saat Zoom-osallistumislinkin sähköpostiisi lähempänä tilaisuutta.

Lue muistion pääkohdista verkkouutisestamme.

Mistä on kyse?