8 MAR 2011

Low2No-projekti esillä MIPIM-kiinteistömessuilla Cannesissa

Tiistai 8.3.2011 klo. 10:00 - Perjantai 11.3.2011 klo 22:00

Low2No-projekti esillä MIPIM-kiinteistömessuilla Cannesissa

Sitra esittelee Low2No-projektiaan MIPIM:issä, jotka ovat maailman laajimmat kiinteistöalan messut. Ne järjestetään 8.-11. maaliskuuta Cannesissa.  

MIPIM kokoaa yhteen n. 17 000 kiinteistöalan ammattilaista tutustumaan kansainvälisesti merkittäviin kehitysprojekteihin sekä verkostoitumaan potentiaalisten kumppaneiden kanssa. Sitran Low2No-tiimi on paikan päällä osana ”Helsinki – Finland”-delegaatiota.  

Low2No on kestävän suunnittelun ja rakentamisen uusi toimintamalli, jonka Sitra on kehittänyt yhdessä SRV:n ja VVO:n kanssa. Low2No tulee sanoista ”from low carbon to no carbon”. Low2No tuottaa kestävää rakennettua ympäristöä ja luo edellytyksiä ekologiselle kaupunkielämälle. Se on jatkuva kehittämishanke, joka tavoittelee vähähiilisyyden kautta asteittain hiilettömyyteen etenevää kaupunkirakentamista. Jätkäsaareen rakennettava kortteli on ensimmäinen kohde, jossa toimintamallia kehitetään ja määritellään käytännössä. 

MIPIM on ensimmäinen tilaisuus, jossa Low2No-konseptia ja sen käytännön ratkaisuja esitellään maailmanlaajuiselle yleisölle. Messut tarjoavat myös tilaisuuden luoda kontakteja ja tutustua vastaaviin projekteihin eri maissa.

MIPIM-kiinteistömessujen sivusto »
Helsinki – Finland-tiimin messuesite »

8 MAR 2011

Low2No-projekti esillä MIPIM-kiinteistömessuilla Cannesissa

Tiistai 8.3.2011 klo. 10:00 - Perjantai 11.3.2011 klo 22:00

Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä
Uutiset Experientia, Low2No-korttelin suunnittelijatiimin jäsen voitti arvostetun innovaatiopalkinnon

Vuonna 2009 Sitra järjesti korttelin kehittämiseksi kansainvälisen kestävän rakentamisen suunnittelukilpailun. Kilpailun voitti kansainvälinen työryhmä ARUP – Sauerbruch Hutton – Experientia. Italian presidentti Giorgio Napolitano luovutti 14.6.2011 Experientialle arvostetun kansallisen innovaatiopalveluiden palkinnon (National Prize for Innovation in Services) heidän panoksestaan Low2No-hankkeessa.

5 vuotta sitten

Uutiset Elinvoima -kehitysohjelma jatkaa Sitran koulutusperinnettä uusin voimin

Lähes kymmenen vuotta tauolla ollut Sitran koulutus- ja kurssitoiminta alkaa jälleen uusin voimin ja aihein. Elinvoima-kehitysohjelman puitteissa järjestetään vuosina 2011-2012 kolme foorumia, joiden osallistujat tulevat työstämään konkreettisiksi toiminnaksi niitä haasteita, joiden kanssa suomalainen yhteiskunta tällä hetkellä painii.   -Sitran koulutustoimintaa on tasaisin...

5 vuotta sitten

Uutiset Elinvoima -kehitysohjelma jatkaa Sitran koulutusperinnettä uusin voimin

Lähes kymmenen vuotta tauolla ollut Sitran koulutus- ja kurssitoiminta alkaa jälleen uusin voimin ja aihein. Elinvoima-kehitysohjelman puitteissa järjestetään vuosina 2011-2012 kolme foorumia, joiden osallistujat tulevat työstämään konkreettisiksi toiminnaksi niitä haasteita, joiden kanssa suomalainen yhteiskunta tällä hetkellä painii. -Sitran koulutustoimintaa on tasaisin...

5 vuotta sitten

Uutiset Hiiliniukkaa suunnittelua ja rakentamista toteuttava kortteli kohoaa Jätkäsaareen

Sitra yhdessä SRV:n ja VVO:n kanssa on kehittänyt Low2No-konseptin, joka on kestävän suunnittelun ja rakentamisen uusi toimintamalli. Jätkäsaareen rakennettava kortteli on ensimmäinen kohde, jossa toimintamallia kehitetään ja määritellään käytännössä. Korttelin energiaratkaisuksi on valittu Helsingin Energian uusi kaukolämpötuote ja sinne sijoittuvat Sitran uudet toimitilat rakennetaan puusta.

6 vuotta sitten kirjoittajalta Jukka Noponen

Julkaisut Low2No

Harry Edelman, Johanna Kirkinen

Julkaisut Low2No

Harry Edelman, Johanna Kirkinen

Uutiset Jätkäsaaren Low2No-korttelin suunnittelu käynnistyy

Sitra, SRV ja VVO ovat solmineet suunnittelusopimuksen Jätkäsaaren Low2No-korttelin suunnittelusta englantilaisen ARUP-toimiston vetämän suunnittelutiimin kanssa. Suunnittelu käynnistyy välittömästi. Tavoitteena on korttelin toteuttaminen valmiiksi vuoden 2012 aikana.

6 vuotta sitten kirjoittajalta Jukka Noponen

Hankkeet Low2No - Jätkäsaaren kestävän rakentamisen kortteli Airut

Hankkeessa kehitetään kestävän kehityksen mukaista ja innovatiivista kaupunkikorttelia ja toimintamallia. ”Low2No” tulee sanoista ”from low carbon to no carbon”. Low2No-kehitystyöhön kuuluu energiapihi ja hiiliniukka suunnittelu ja rakentaminen, joiden tuloksena syntyy kestävä rakennettu ympäristö. Kehitettävät ratkaisut tulevat palvelemaan esimerkkinä Suomessa ja...

Lokakuu 2008 - Joulukuu 2012

Uutiset Sitran Low2No-suunnittelukilpailun tulos ratkennut

Helsingin Jätkäsaaren energia- ja innovaatiokorttelin Low2No-suunnittelukilpailu on siirtymässä ideoista toteutukseen. Kilpailuun toukokuussa 74 hakijatiimin joukosta valitut viisi kansainvälistä huipputiimiä ovat kesän aikana toimittaneet kilpailuehdotuksensa. Kilpailun tulokset julkistettiin tiistaina 1.9. Wanhassa Satamassa.

7 vuotta sitten

Uutiset Sitra avasi Jätkäsaaren energia- ja innovaatiokorttelin suunnittelukilpailun

Uudenlaisella suunnittelukilpailulla haetaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja energiatehokkaaseen rakentamiseen. Kilpailulla halutaan osoittaa, että kansalliset ja kansainväliset energiatehokkuustavoitteet voidaan saavuttaa ja jopa ylittää tuottamalla taloudellisesti kestävällä tavalla vetovoimaista ympäristöä.

7 vuotta sitten

Uutiset Sitra jatkaa Terveyskirjaston rahoittamista myös vuonna 2008

Duodecimin Terveyskirjasto.fi säilyy kaikille avoimena palveluna myös vuonna 2008. Raha-automaattiyhdistys ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim tarjoavat Terveyskirjaston sisällöt kaikille suomalaisille vuoden 2008 loppuun asti. Sitran tuella Terveyskirjastoa on tarkoitus kehittää yhä henkilökohtaisemmaksi luotettavan terveysneuvonnan verkkotietopankiksi.

8 vuotta sitten


Aiheita

2017 Sitra | käyttöehdot