14 JUN 2011

Jätkän Tuparit

Tiistai 14.6.2011 klo. 11:00 - 21:00

Jätkän Tuparit

Crusellin silta ja Jätkäsaaren infokeskus (Huutokonttori) vihitään käyttöön tiistaina 14.6. klo 15. ”Jätkän tuparit”  järjestää Helsingin kaupunki ja se on avoin kaikille kaupunkilaisille.  

Tilaisuudessa on monipuolista ohjelmaa, mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajusen avaus, Crusell-seuran musiikkitervehdys, reggaeta sekä tarjoilua 500 ensimmäiselle. Tilaisuuden juontaa Krisse Salminen. Tapahtumapaikan osoite on Tyynenmerenkatu 1.   

Low2No on tapahtumassa näkyvästi esillä: Projektia esitellään mm. Huutokonttorissa sijaitsevalla monikosketusnäytöllä, ja Sitran Energiaohjelman johtaja Jukka Noponen pitää hankkeesta tietoiskun.  

Tarkempia tietoja löytyy osoitteesta: www.uuttahelsinkia.fi

14 JUN 2011

Jätkän Tuparit

Tiistai 14.6.2011 klo. 11:00 - 21:00

Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä
Tapahtuma Low2No: Hyvän kaupunkielämän pyöreä pöytä

Sitra ja Demos Helsinki ovat kutsuneet sidosryhmiä pyöreän pöydän ääreen yhdessä Low2No-kaupunkiaktiivien kanssa. Tapahtumassa herätetään keskustelua uudenlaisesta kaupunkikehityksestä. Tapahtuma järjestetään 20.9.2011 Huutokonttorissa.

5 vuotta sitten

Uutiset Experientia, Low2No-korttelin suunnittelijatiimin jäsen voitti arvostetun innovaatiopalkinnon

Vuonna 2009 Sitra järjesti korttelin kehittämiseksi kansainvälisen kestävän rakentamisen suunnittelukilpailun. Kilpailun voitti kansainvälinen työryhmä ARUP – Sauerbruch Hutton – Experientia. Italian presidentti Giorgio Napolitano luovutti 14.6.2011 Experientialle arvostetun kansallisen innovaatiopalveluiden palkinnon (National Prize for Innovation in Services) heidän panoksestaan Low2No-hankkeessa.

5 vuotta sitten

Uutiset Hiiliniukkaa suunnittelua ja rakentamista toteuttava kortteli kohoaa Jätkäsaareen

Sitra yhdessä SRV:n ja VVO:n kanssa on kehittänyt Low2No-konseptin, joka on kestävän suunnittelun ja rakentamisen uusi toimintamalli. Jätkäsaareen rakennettava kortteli on ensimmäinen kohde, jossa toimintamallia kehitetään ja määritellään käytännössä. Korttelin energiaratkaisuksi on valittu Helsingin Energian uusi kaukolämpötuote ja sinne sijoittuvat Sitran uudet toimitilat rakennetaan puusta.

6 vuotta sitten kirjoittajalta Jukka Noponen

Tapahtuma Low2No- Kohti kestävää kaupunkikehitystä

Sitra yhdessä RILin ja SAFA:n kanssa järjestää kestävää kaupunkikehitystä koskevan tilaisuuden 8. helmikuuta. Tilaisuudessa kansainvälinen ja suomalainen suunnittelijajoukko avaa Low2No-prosessia ja Helsingin Jätkäsaaren korttelin suunnittelun tämän hetkistä vaihetta.

6 vuotta sitten

Julkaisut Low2No

Harry Edelman, Johanna Kirkinen

Julkaisut Low2No

Harry Edelman, Johanna Kirkinen

Uutiset Jätkäsaaren Low2No-korttelin suunnittelu käynnistyy

Sitra, SRV ja VVO ovat solmineet suunnittelusopimuksen Jätkäsaaren Low2No-korttelin suunnittelusta englantilaisen ARUP-toimiston vetämän suunnittelutiimin kanssa. Suunnittelu käynnistyy välittömästi. Tavoitteena on korttelin toteuttaminen valmiiksi vuoden 2012 aikana.

6 vuotta sitten kirjoittajalta Jukka Noponen

Hankkeet Low2No - Jätkäsaaren kestävän rakentamisen kortteli Airut

Hankkeessa kehitetään kestävän kehityksen mukaista ja innovatiivista kaupunkikorttelia ja toimintamallia. ”Low2No” tulee sanoista ”from low carbon to no carbon”. Low2No-kehitystyöhön kuuluu energiapihi ja hiiliniukka suunnittelu ja rakentaminen, joiden tuloksena syntyy kestävä rakennettu ympäristö. Kehitettävät ratkaisut tulevat palvelemaan esimerkkinä Suomessa ja...

Lokakuu 2008 - Joulukuu 2012

Uutiset Sitran Low2No-suunnittelukilpailun tulos ratkennut

Helsingin Jätkäsaaren energia- ja innovaatiokorttelin Low2No-suunnittelukilpailu on siirtymässä ideoista toteutukseen. Kilpailuun toukokuussa 74 hakijatiimin joukosta valitut viisi kansainvälistä huipputiimiä ovat kesän aikana toimittaneet kilpailuehdotuksensa. Kilpailun tulokset julkistettiin tiistaina 1.9. Wanhassa Satamassa.

7 vuotta sitten

Uutiset Sitra avasi Jätkäsaaren energia- ja innovaatiokorttelin suunnittelukilpailun

Uudenlaisella suunnittelukilpailulla haetaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja energiatehokkaaseen rakentamiseen. Kilpailulla halutaan osoittaa, että kansalliset ja kansainväliset energiatehokkuustavoitteet voidaan saavuttaa ja jopa ylittää tuottamalla taloudellisesti kestävällä tavalla vetovoimaista ympäristöä.

7 vuotta sitten


Aiheita

2017 Sitra | käyttöehdot