artikkelit
Arvioitu lukuaika 2 min

Etsimme yrityksiä kehittämään uusia kiertotalouskäytäntöjä elektroniikkasektorille

Etsimme eri kokoisia elektroniikka-alan yrityksiä ja järjestöjä mukaan kestävän kuluttamisen paneeliin.

Kirjoittaja

Antti Lehtinen

Asiantuntija (pitkällä vapaalla), Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Elektroniikasta ja erilaisista laitteista on tullut erottamaton osa elämäämme. Laitteet helpottavat elämää, mutta tuovat mukana myös haasteita. Eurooppalainen kuluttaja tuottaa keskimäärin 16,6 kiloa elektroniikkajätettä vuodessa. Tästä jätteestä vain 40 prosenttia päätyy kierrätykseen.

Eurooppalaisessa kestävän kuluttamisen paneeli (Consumer Insight Action Panel CIAP) kokoaa kuluttajat, yritykset, järjestöt, tutkijat ja EU-päättäjät yhteen ymmärtämään kuluttajakäyttäytymistä ja ratkaisemaan tärkeää kysymystä: miten kiertotaloutta voidaan edistää elektroniikkasektorilla.

Suomessa paneelin toiminta keskittyy elektroniikkasektorille ja kahden haasteen ratkaisemiseen: laitteiden kierrätysasteen nostamiseen ja laitteiden korjaamiseen. Haluamme erityisesti edistää puhelimien ja tablettien kierrätystä ja korjausta.

Etsimme nyt paneeliin mukaan Suomessa toimivia yrityksiä ja järjestöjä.

Paneeliin osallistuminen tarjoaa yritykselle tai järjestölle mahdollisuuden oppia lisää kuluttajien tarpeista ja kiinnostuksen kohteista suoraan kuluttajilta esimerkiksi työpajojen ja tutkimusten avulla.

Osallistujat pääsevät myös käsiksi paneelin eurooppalaisten jäsenten näkemyksiin, tutkimuksiin ja ideoihin sekä jakamaan oppeja ja käytäntöjä eurooppalaisten elektroniikka-alan yritysten ja kansalaisjärjestöjen kanssa

Paneeliin osallistuminen vaatii yrityksen tai järjestön edustajalta aikaa noin 2–4 tuntia kuukaudessa. Jos yritys tai järjestö haluaa toteuttaa esimerkiksi kuluttajapilotin, vaatii tämä enemmän ajankäyttöä.

Valinnat osallistujista tekee paneelin työtä koordinoiva The Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production CSCP -ajatushautomo. Osallistuminen on yrityksille maksullista.

Lue lisää ja hae mukaan 4.12. mennessä!

Mistä on kyse?