archived
Arvioitu lukuaika 1 min

Haastattelussa Lawrence Susskind, yhteisymmärryksen rakentaja

Lawrence Susskind on maailman johtavia asiantuntijoita ympäristökonfliktien sovittelussa ja konsensuksen rakentamisessa sidosryhmien välille.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Teemojen ja toimintojen vastuuviestijät

Julkaistu

MIT:n professori ja Consensus Building Instituten perustaja Lawrence Susskind on maailman johtavia asiantuntijoita ja kehittäjiä ympäristökonfliktien sovittelussa ja konsensuksen rakentamisessa eri sidosryhmien välille. Hän kävi keskustelemassa edellä mainituista teemoista Sitrassa Suomen vierailunsa aikana kesäkuussa.

Susskindin mukaan ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevat yleisesti lisäämään konflikteja tulevaisuudessa. Kiihtyvällä vauhdilla tapahtuvaan muutokseen sopeutuminen ei ole helppoa, ja siksi konfliktien ratkaisemiseen tarvitaan uusia menetelmiä.

Katso alta haastattelun ensimmäinen osa:

Susskind käsitteli haastattelussa myös kaivosalan ympäristökonfliktien ratkaisemista, ja kyseinen osuus esitetään Kohti vastuullisempaa kaivostoimintaa -kutsuseminaarissa 13.8.2014.

Seminaarissa puhujina ovat mm. Alan Young Canadian Boreal Initiativesta ja Rick Meyers Mining Association of Canadasta, jotka jakavat kansainvälisiä kokemuksia kaivosteollisuuden ja sen sidosryhmien yhteistyöstä.

Lawrence Susskindia haastateltiin myös Akordi Oy:n toimesta (haastattelu, kirjoittajat: Jonna Kangasoja ja Lasse Peltonen).