archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kotimaan rahankysyntä yllättänyt

Lue Yritys-Suomen verkkoartikkeli aiheesta

Julkaistu

Yritys-Suomi -verkkopalvelun artikkeli 1.8.2004

– Pk-sektori hakee rahaa nyt selvästi enemmän kuin olimme odottaneet vuodenvaihteessa. Kotimaan rahankysyntä on yllättänyt, mutta vientipuolella on selvästi hiljaisempaa. Rahoituksemme tavoitteena on luoda tänä vuonna lähes 10 000 uutta työpaikkaa. Olemme saavuttaneet tästä tavoitteesta jo noin 60 prosenttia, kertoo Finnvera Oyj:n toimitusjohtaja Markku Mäkinen Yritys-Suomi-verkkopalvelun haastattelussa.

Valtion omistamalla erityisrahoitusyhtiö Finnveralla on nykyisin noin 26 000 asiakasta, mistä leijonanosa pieniä alle 10 hengen mikroyrityksiä. Viime vuonna Finnvera rahoitti suomalaisyrityksiä, pääosin pk-yrityksiä lainoin, takauksin ja takuin noin 780 miljoonalla eurolla. Vientitakuita myönnettiin viime vuonna 2300 miljoonan euron määrä.

 – Tuotepalettimme on tällä hetkellä erittäin kattava.  Rahoitustuotenimikkeitä alkaa olla jo liikaakin. Tähän on kiinnitetty huomiota myös arviointiraporteissa. Aiomme yksinkertaistaa ja virtaviivaistaa tältä osin tarjontaamme. Myös julkisen sektorin yrityspalveluorganisaatioiden yhteistyössä on vielä paljon kehittämisen ja hiomisen varaa, jotta yrittäjien ei tarvitse vastailla peräkkäisinä päivinä eri organisaatioiden esittämiin, sisällöltään samantyyppisiin kysymyksiin. Toimintoja järkeistämällä säästetään organisaatioiden, mutta ennen kaikkea asiakkaiden arvokasta aikaa.

 Lue koko artikkeli

 Lue myös:

 High Techia saunankiukaisiin 15.7.2004