Arvioitu lukuaika 1 min

Miten entistä laajempi yhteistyö voisi edistää ihmisten terveyttä?

EY:n ja Sitran laatimassa artikkelissa pohditaan, miten entistä laajempi yhteistyö muun muassa tutkimuksen ja yritysten välillä sekä uudenlainen ekosysteemiajattelu voisi edistää terveydenhuollon uudistuksen tavoitteiden saavuttamista.

Kuva: Saana Säilynoja

Julkaistu

Suomi ja monet muut maat etsivät parhaillaan keinoja hillitä terveydenhuollon kasvavia kustannuksia.

Yksi keino tähän on terveydenhuollon painopisteen siirtäminen sairauksien hoidosta ennaltaehkäisyyn. Samaan aikaan entistä henkilökohtaisempi lääketiede avaa aivan uusia mahdollisuuksia niin ennaltaehkäisyyn kuin uudenlaisiin, terveyttä edistäviin innovaatioihin.

EY:n ja Sitran laatimassa artikkelissa pohditaan, miten entistä laajempi yhteistyö muun muassa tutkimuksen ja yritysten välillä sekä uudenlainen ekosysteemiajattelu voisi edistää tavoitteiden saavuttamista. Lue artikkeli (englanniksi) tämän linkin kautta.

AIHE

Ihminen edellä - Valintakokeilut sote-palveluissa

Suunniteltu asiakkaiden valinnanvapauden laajentaminen sote-palveluissa oli merkittävästä uudistus, jonka vaikutuksista meillä ei vielä ole tietoa. Tätä tietoa saadaksemme tarvitsimme kokeiluja, jotka loivat pohjaa toimintamallien, ajattelutapojen ja toimintakulttuurin muutokselle. Projekti on päättynyt.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?