Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Saana Säilynoja

Julkaistu 13.01.2012

Sitran pääomasijoitukset yrityksittäin

Tiedot kuvaavat tilannetta 31.12.2018. Sitran sijoitus -kohdassa oleva luku on Sitran sijoitus yhteensä.
Kirjoittaja
Kirjoittajan profiilisivu: Anne Ristola
Johtava asiantuntija, Pääomasijoitukset, Sitra
Anne Ristola toimii asiantuntijana Sitran Pääomasijoitustiimissä, joka tekee sijoituksia suomalaisiin ja kansainvälisiin pääomasijoitusrahastoihin. Rahastosijoitusten lisäksi tiimi hallinnoi reilun kahdenkymmenen suoran yrityssijoituksen salkkua.

Tiedot kuvaavat tilannetta 30.6.2019
Sitran sijoitus -kohdassa oleva luku on Sitran sijoitus yhteensä kyseiseen yritykseen.

AW Energy Oy

Toimiala: energia
Kotipaikka: Vantaa
Sitran sijoitus: 3 573 573 €

AW-Energy Oy on kehittänyt ja patentoinut laitoskonseptin sähkön tuottamiseen valtamerien rannikoilla esiintyvistä pohja-aalloista.

KC-Holding 3 Oy

Toimiala: lääketiede (lääkkeet)
Kotipaikka: Helsinki
Sitran sijoitus: 2 355 037 €

Holding-yhtiö, joka on sijoittanut Isogenica Ltd:iin.

Kuntien Tiera Oy

Toimiala: tietotekniikka (palvelut)
Kotipaikka: Helsinki
Sitran sijoitus: 4 108 300 €

Kuntien Tiera kehittää kuntasektorin ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä kuntien sekä muiden julkisten ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Medixine Oy

Toimiala: internet-teknologia
Kotipaikka: Espoo
Sitran sijoitus: 1 125 943 €

Medixine kehittää Internetissä toimivia viestintämahdollisuuksia lääketieteen toimijoille. Palvelu perustuu tietoteknologian sekä terveydenhuollon yhdistämisen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Mobidiag Oy

Toimiala: biotekniikka
Kotipaikka: Helsinki
Sitran sijoitus: 5 801 460 €

Mobidiag kehittää patentoituja DNA-mikrosiruihin perustuvia diagnostiikkatestejä erilaisten infektioiden tunnistamiseen. Mobidiagin mikrosirulla voidaan tutkia samanaikaisesti kymmeniä taudinaiheuttajia. Mobidiagin Prove It™ -diagnostiikkajärjestelmä kattaa mikrosirun lisäksi lukijalaitteen ja ohjelmistoratkaisun.

NaturVention Oy (Naava)

Toimiala: ympäristön suojelu ja kierrätys
Kotipaikka: Jyväskylä
Sitran sijoitus: 622 500 €

NaturVention on kehittänyt edistyksellisen tavan puhdistaa sisäilmaa viherseinien avulla. Ilmaa kierrätetään epäorgaanisessa kasvualustassa kasvavien kasvien juurien kautta. Tämä lisää yksittäisen kasvin ilmanpuhdistuskykyä noin 100-kertaiseksi tavalliseen viherseinään verrattuna.

 

ProFlax Oy

Toimiala: kulutustavarat (muut)
Kotipaikka: Somero
Sitran sijoitus: 148 074 €

Proflax Oy on suomalainen rohdoslääkkeitä, luontaistuotteita ja eläinravinteita kehittävä ja valmistava yritys. ProFlax Oy on keskittynyt luonnon raaka-aineisiin perustuviin ihmisten ja eläinten hyvinvointia edistäviin tuotteisiin.

Sustainable Energy Asset Management Oy (SEAM)

Toimiala: energia
Kotipaikka: Espoo
Sitran sijoitus: 469 967 €

SEAM – sähkön kysyntäjousto-aggregaattori. SEAM ohjaa sähkön kulutusta teknologian avulla leikkaamalla kulutusta hintapiikkien aikana ja siirtämällä kulutusta halvempien hintojen tunneille, vähentämällä kokonaiskulutusta ja käyttämällä kysyntäjoustot hyödykseen sähkön hankinnassa.

Vivago Oy

Toimiala: lääketiede (terveydenhoito)
Kotipaikka: Helsinki
Sitran sijoitus: 4 621 985 €

Vivago on suomalainen etäterveydenhuollon teknologiayritys, joka kehittää, myy ja markkinoi IST Bodycode® -teknologiaan perustuvia hälytys- ja aktiviteetinseurantalaitteita. IST:n tuotteet mahdollistavat uusien vanhushuollon palveluiden kehittämisen kustannustehokkaasti ja inhimillisesti niin kotona kuin palvelutaloympäristössäkin.

Vivoxid Oy

Toimiala: lääketiede (terveydenhoito)
Kotipaikka: Turku
Sitran sijoitus: 5 242 998 €

Vivoxid kehittää, tuottaa ja markkinoi uuden sukupolven biomateriaalituotteita sekä tuotantopalveluja lääketieteen teollisuuden tarpeisiin.

 

 

Mistä on kyse?