Poiminnat
Arvioitu lukuaika 2 min

Terkko Health Accelerator -kiihdyttämö­ohjelman voittajatiimi taistelee immuunivälitteisiä sairauksia vastaan

Uute Scientific pokkasi ensimmäisen sijan terveys- ja elämäntiedealojen startupeille suunnatussa kiihdyttämöohjelmassa. Toiseksi sijoittui SciAR ja kolmanneksi Capsamedix. Sitra oli mukana tukemassa kiihdyttämön toteutusta.

Julkaistu

Uute Scientific kehittää terveydenhoitoa tuotteellaan, joka taistelee astman ja allergioiden kaltaisia terveysongelmia vastaan. Tiimin kehittämää ainetta voidaan lisätä esimerkiksi vuodevaatteisiin, jolloin altistus luonnosta löytyville mikrobeille kasvaa. Tämä puolestaan vahvistaa elimistön omaa vastustuskykyä ja vähentää riskiä sairastua immuunivälitteisiin sairauksiin.

Tuomaristo ylisti voittajatiimi Uute Scientificin ratkaisua: “Tiimi osoitti erinomaista osaamista konseptilla, joka on läpikotaisin mietitty ja perusteellisesti testattu. He ovat hankkineet relevantteja yhteistyökumppaneita ja hioneet liiketoimintamallinsa toimivaksi.”

Toiseksi finaalissa sijoittui SciAR ratkaisullaan, jonka tavoite on vähentää virheitä laboratoriotyöskentelyssä. Capsamedix sijoittui kolmanneksi ideallaan, joka uudistaa suun kautta otettavien lääkkeiden annostelun.

Tarkemmat tiedot voittajista löytyvät Helsinki Think Companyn englanninkielisestä blogista.

Kahdeksanviikkoinen terveys- ja elämäntiedealojen startupeille suunnattu Terkko Health Accelerator -kiihdyttämöohjelma huipentui finaaliin, joka kokosi yhteen terveys- ja elämäntiedealojen osaajia sekä liiketoiminnan ammattilaisia. Finaali oli päätös sekä itse kiihdyttämöohjelmalle että Helsinki Startup Week -viikolle.

Kiihdyttämöohjelman järjestivät yhteistyössä Terkko Health Hub ja Helsinki Think Company. Kiihdyttämön toteutuksen mahdollistivat Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, HUS, HiLIFE ja Sitra.

“Terkko Health Accelerator -kiihdyttämöohjelma oli menestys. Olemme saaneet positiivista palautetta sekä osallistujilta että mentoreilta ja sidosryhmiltä”, kertoi Iiro Uotila, kiihdyttämön projektivastaava.

”Sosiaali- ja terveydenhuolto ovat murrosvaiheessa, joten kentälle tarvitaan laadukkaita, asiakaslähtöisiä ja vaikuttavia palveluja sekä tuotteita”, kertoo asiantuntija Elina Eerola Sitrasta.

Sitra on tukenut sote- ja hyvinvointitoimijoiden verkottumista ja kasvua muun muassa Soteuttamo-verkostoissa sekä järjestämällä pk-yritys-kiihdyttämöjä parin vuoden ajan. ”Terkko Health Accelerator toimi loistavana areenana koota yhteen alkuvaiheen ideoita ja jalostaa niitä eteenpäin asiantuntijoiden ohjauksessa. Toivomme, että näistä innovaatioista tulee vielä tulevaisuuden menestystarinoita, jotka edistävät meidän kaikkien hyvinvointia”, päättää Eerola.

Mistä on kyse?