archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Näillä applikaatioilla saat itsesi liikkeelle!

Kokosimme listan apeista, joista saat virtaa arjen keskelle, vaikka et olisikaan himoliikkuja

Kirjoittaja

Milla Lius

puheviestinnän maisteriopiskelija, VTT:n viestinnän kesäharjoittelija

Julkaistu

Monet innokkaat kuntoilijat käyttävät applikaatioita suorituksiensa mittaamiseen, mutta ne sopivat mainiosti myös arjen liikkumisen seurantaan. Apit ovat rento, hauska ja helppo tapa seurata omaa arjen aktiivisuutta omasta älypuhelimesta.

Arkiliikunnassa isketään kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Suurin ero kuntoilun ja arkiliikunnan välillä on toiminnan tavoitteessa: siinä, missä kuntoilua harjoitetaan kunnon vuoksi, on arkiliikunnassa toiminnan päämäärä jotain muuta. Arkiliikunnassa oman kunnon ylläpitäminen on ikään kuin sivutuote, plussaa.

Yleisesti hyötyliikunnaksi määritellään työ- tai koulumatkojen kulkeminen pyörällä tai kävellen, siivoaminen ja koiran ulkoiluttaminen. Se on kuitenkin paljon enemmän: longboardilla kulkemista, frisbeen heittelyä, mölkyn pelaamista ja uintireissuja. Arkiliikunta on mitä tahansa, mistä pidät, jossa hieman liikutat itseäsi.

Olipa sinun arjen liikkumisesi mitä tahansa, suurin osa siitä on seurattavissa hauskoilla apeilla. Keräsin muutamia helposti, paitsi visualisesti hyviä, myös käytöltään helppoja appeja, joilla voit piristää arjen liikkumistasi.

Mikset sinäkin hyödyntäisi  arkiliikunnassa mobiiliapplikaatiota? Kokeile vaikka näitä!

  1. Fjuul määrittää arkiliikuntaa ajassa, matkassa ja kaloreissa. Motivaatiota tekemiseen saa pisteitä keräämällä! Lisäksi mahdollisuus jakaa omia tietoja kavereiden kanssa.
  2. Mikäli kaipaat yksinkertaista appia, koita Movesia! Moves mittaa kävelymatkaa ajassa, matkassa ja askelissa.
  3. Movesum mittaa askelien määrää ja suhteuttaa ne hauskasti kulutettuihin kaloreihin esimerkkiruoka-annoksineen.
  4. iPhonen omistajilla on käytössä Terveys-appi, jossa on oma osionsa aktiivisuudelle. Se mittaa askelia, pyöräilyä, mutta myös seisomista ja rappusten määrää!

 

 

Mistä on kyse?