Puheenvuoro
Arvioitu lukuaika 2 min

Porin kesätapahtumiin kätevästi pyörällä

Tänä vuonna Pori on yksi Suomen kesätapahtumien keskipiste. Yhteiskäyttöpyörät tekevät fiksusta liikkumisesta helppoa.

Kirjoittaja

Sari Laine

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Julkaistu

Tänä kesänä Porissa toimivat tapahtumia varten kehitetyt pop-up yhteiskäyttöpyöräasemat ja kokeilussa on myös pyörien vertaisvuokrausratkaisu. Tavoitteena on kehittää käteviä liikkumiskonsepteja, joita voidaan monistaa tulevina kesinä myös muihin tapahtumiin ympäri Suomea.

Viime kesänä SuomiAreenan yhteydessä kuulimme kollegani kassan tarinan henkilöstä, joka oli fiksusti etsinyt myydään pyöriä -sivustolta Porissa myytävänä olevan pyörän, ottanut yhteyttä myyjään ja pyytänyt pyörän vuokralle ennen sen myyntiä. Näin hän sai pyörän käytettäväkseen koko SuomiAreena -tapahtuman ajaksi. Muistan, kuinka kateellisina mietimme tätä loistavan älykästä ideaa. Miten kätevää olisi, jos käytössä olisi pyörä, jolla liikkua nopeasti ja vähäpäästöisesti Porin keskusta-alueella!

Kun tänä vuonna mietimme omaa panostamme SuomiAreenaan, meille tuli mieleen viimekesäinen tarina ja halusimme, että puheiden lisäksi olisimme mukana myös tekemisessä. Tämän rohkaisemana yhdessä Porin kaupungin kanssa rahoitamme yhteiskäyttöpyöriä, jotka edesauttavat vähäpäästöistä liikkumista keskustan alueella.

Kokeilussa on mukana myös vertaisvuokrauspalvelu eli palvelu, johon porilainen voi tarjota oman pyöränsä vuokrattavaksi vierailijalle, joka viipyy Porissa hiukan pidemmän ajan. Asuntojaan porilaiset ovat jo monia vuosia vuokranneet vierailijoille, joten miksipä ei nyt myös pyöriään.

Tänä kesänä Pori on yksi Suomen kesätapahtumien keskipiste. Asuntomessut, Pori Jazz sekä SuomiAreena ovat osa Porin ”superkesää” ja heinäkuun puoliväliä voi ansaitusti nimittää ”superviikoksi”. Poriin odotetaan silloin suurta ihmisvirtaa. Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni tulisi kesätapahtumiin joukkoliikenteen turvin ja käyttäisi vuokrapyöriä keskustassa liikkumiseen. Tällä tavoin saamme kaikille viihtyisämmän ja puhtaamman ympäristön lomailla.

Mistä on kyse?