archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran verkkopalvelu uudistuu – auta meitä onnistumaan!

Jaa kokemuksesi sivustomme käytöstä kanssamme. Vastauksesi auttaa meitä luomaan verkkopalvelustamme entistä paremman.

Kirjoittaja

Laura Halenius

Projektijohtaja, Data ja kilpailukyky

Julkaistu

Onko siitä todella jo reilu neljä vuotta kun Sitran nykyinen verkkopalvelu lanseerattiin? Piti ihan istua alas ja hämmästellä ajan kulumista. Mutta totta se on.

Paljon on ehtinyt tapahtua neljässä vuodessa. Verkon megatrendit kuten mobiilikäyttäjien räjähdysmäinen kasvu, sosiaalinen median integroituminen lähes kaikkeen kuviteltavissa olevaan, käyttökokemuksen merkityksen korostuminen ja median murroksen aiheuttama tarve organisaatioille muuntua omiksi medioikseen ovat ravistelleet myös Sitran viestintää ja haastaneet omaa verkkopalveluamme.

Neljä vuotta sitten nupuillaan olleet ajatukset oman median luomisesta ja kulttuurinmuutoksesta ovat juurtuneet jokapäiväisiksi toimintatavoiksi. Olemme kasvaneet sisällöntuottajina ja ottaneet isoja harppauksia matkalla asiantuntijamediaksi.

Tämä näkyy myös luvuissa. Kun nykyisen verkkopalvelumme alkutaipaleella saimme sivuillamme ujosti 20 tuhatta käyntiä kuukaudessa, olemme neljässä vuodessa triplanneet luvut. Sivuillamme vieraillaan tyypillisesti noin 65 tuhatta kertaa kuukaudessa. Parhaimpina kuukausina olemme rikkoneet 250 tuhannen käynnin rajan.

Digitalisaatio on kuitenkin vienyt verkkopalveluita huikeita askelia eteenpäin ja se mikä kerran oli viimeisintä huutoa, on nyt auttamattomasti vanhentunutta. Onkin aika ottaa seuraava askel ja uudistua – luoda Sitralle uusi oma tulevaisuusmedia.

Uudistuksen keskiössä tieto, tulokset ja tulevaisuus

Mitä tämä uudistus tarkoittaa sitten käytännössä? Uudistuksen moottorina toimii halu auttaa ihmisiä ymmärtämään Sitralle ja tätä kautta koko Suomelle tärkeiden tavoitteiden taustat, sekä auttaa ihmistä muodostamaan oikeaan tietoon pohjautuva kuva niistä keinoista jotka vievät meidät kohti parempaa tulevaisuutta.  

Tavoitteenamme on, että Sitra.fi on entistäkin parempi ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöihin tarttuva tulevaisuuden ääni sekä tiedonlähde. Haluamme, että katseet kääntyvät kohti Sitraa aina kun puheenaiheena on suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuus. Haastamme ihmisiä aktiiviseen dialogiin ja  pyrimme luomaan keskustelunaiheita.

Näin uudistus etenee

Alkuvuodesta teimme käyttäjätutkimuksen, jossa kartoitimme haastattelemalla Sitran keskeisten kohderyhmien tarpeet verkkopalveluun liittyen. Näiden haastattelujen perusteella luotiin myös alustavat käyttäjäpersoonat, jotka toimivat malleina henkilöistä, joille verkkopalveluamme suunnitellaan.

Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä konseptoimaan. Konseptointityön pohjalla on digitaalinen visio, jonka pohjalta lähdemme kehittämään palvelua eteenpäin. Käytämme erilaisia osallistavia menetelmiä konseptointityön edetessä.

Kun konsepti kirkastuu alkaa selvitä myös mitä uusia sisältöjä tarvitsemme sivulle. Sydämemme pamppailee videoille, infograafeille ja muille sisällöille, jotka saavat tiedon lentämään.

Jaa kokemuksesi ja auta meitä onnistumaan

Yhdessä kehittämisen hengessä pyydämmekin, että jakaisit kokemuksesi sivustomme käytöstä kanssamme. Vastauksesi auttaa meitä menemään eteenpäin ja luomaan myös verkkopalvelustamme uudistuvan ja entistä paremman. Kysely on sulkeutunut. Kiitos kaikille vastanneille

Uusi www.sitra.fi lanseerataan alkuvuodesta 2017. Kerromme uudistusprojektista matkan varrella. Pysythän kuulolla!

 

Mistä on kyse?