archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Loikka fossiilisista uusiutuviin teollisuuden polymeereissä

Betulium tuo teollisuuden polymeereihin kestävän kiertotalousratkaisun: nyt teollisuudessa paksuntimena ja sidosaineena voidaan käyttää myös maatalouden sivuvirtoja. Maatalouden sivuvirtoja syntyy joka paikassa, joten myös polymeereja voidaan tuottaa missä vain. Hajautetut ratkaisut myös teollisuuden prosesseihin tuovat vakautta turbulentissa maailmassa.

Julkaistu

Ongelma

Monilla teollisuuden osa-alueilla käytetään erilaisia polymeerejä esimerkiksi tuotteiden viskositeetin säätäjänä, sidosaineena tai komposiittirakenteiden osana. Suurin osa käytössä olevista polymeereistä on synteettisiä öljystä valmistettuja tuotteita, jotka eivät ole biohajoavia. Useat biopohjaiset polymeerit puolestaan valmistetaan syötäväksi kelpaavista aineksista. Maailmanlaajuisesti polymeerien valmistuksessa kyse on suuruusluokaltaan kymmenien miljardien eurojen markkinoista.

Ratkaisu: maatalouden sivuvirroista korvaaja synteettisille polymeereille

Betuliumin teknologialla voidaan tuottaa haluttuja polymeerirakenteita maatalouden sivuvirroista, esimerkiksi perunatärkkelyksen- tai sokerinvalmistuksen yhteydessä. Aiemmin jätteeksi tai rehuksi luokiteltu jae voidaan jalostaa hienojakoiseksi mikrokuiduksi, jonka ominaisuudet vastaavat useita teknisiä polymeerejä. Potentiaalisimpia asiakaskuntia ovat mm. paperiteollisuus, öljynporaus, erilaisia komposiittituotteita valmistavat yritykset sekä maalien, rakennusaineiden, kodin puhdistusaineiden ja kosmetiikan valmistajat.

Ansaintamalli ja hyödyt Betuliumille

Betulium tekee yhteistyötä useiden yhtiöiden kanssa, joiden tuotannon sivuvirroista suuri osa on käytettävissä tuotteen raaka-aineena. Näillä yhtiöillä on usein myös suorat myyntikanavat tietyille teollisuusasiakkaille. Yhteistyökumppanin ottaessa käyttöön patentoidun teknologian, Betulium saa tuotannosta lisenssituloja sekä myös mahdollisuuden myydä lisenssillä tuotettua kuitutuotetta omien myyntikanavien kautta eri asiakaskunnalle. Betuliumin ei siis tarvitse itse skaalata tuotantoaan, minkä lisäksi se ei joudu yksinään menemään toimialoille, joista nykyisillä toimijoilla on vuosikymmenten tai jopa satojen vuosien kokemus.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Yrityksen teknologialla polymeerejä korvaavia tuotteita voidaan valmistaa perinteisiä menetelmiä halvemmalla. Raaka-aineeseen ei myöskään liity samanlaisia hintavaihteluita kuin öljyä käytettäessä, mikä tuo hintaennustettavuutta loppuasiakkaalle. Betuliumin teknologian lisensoivat yhtiöt saavat sivuvirrastaan paremman tuoton, kun taas loppukäyttäjät eri teollisuuden alueilla saavat ympäristöystävällisen ratkaisun, joka on myös edullisempi kuin aikaisemmin käytössä olevat vaihtoehdot.

Mistä on kyse?