Arvioitu lukuaika 1 min

Löydä edullinen lähiruoka ruokapiiristä

Herkullinen ateria löytyy lähempää kuin arvaatkaan. Liittymällä ruokapiiriin saat luomuruokaa edullisemmin kuin kaupasta, ilman välikäsiä ja kätevästi oman kodin lähelle. Samalla tuet paikallisia ruoantuottajia ja luomutuotantoa.

Kuva: Unsplash/Caroline Attwood

Julkaistu

Säästöt: Yleensä ruokapiireistä tuotteet saa edullisemmin kuin tavallisesta kaupasta. Ruokapiirissä et maksa turhille välikäsille vaan rahasi menevät suoraan ruoan tuottajalle.

Huomioi nämä: Ruokapiirejä ei välttämättä löydy ihan joka alueelta, mutta sellaisen voi myös itse perustaa kokoamalla sopivan porukan ja etsimällä paikalliset tuottajat. Tuotteiden saatavuus riippuu tuottajista. Ruokapiirin aineksista kokkaileminen vaatii siis joustavuutta ja pientä luovuutta.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Hankkimalla elintarvikkeita ruokapiiristä kerran viikossa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin puolitoista prosenttia vuodessa. Säästö vastaa esimerkiksi 900 autoilukilometriä.

Vinkit: Katso löytyykö läheltäsi Reko-lähiruokarengasta.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?