archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Narukuivaus tuo kesän vaatteisiin

Suomessa sää asettaa haasteita vaatteiden kuivaukselle, mutta ei kesällä! Narulla roikkuvat vaatteet kuivuvat auringossa nopeasti ja niihin tulee samalla kesän ominaistuoksu. Vaatteet eivät myöskään kulu kuten kuivausrummussa.

Julkaistu

Säästöt: Narukuivaus ulkona ei kuluta energiaa. Vaatteet kuluvat narulla kuivausrumpua vähemmän, joten uusia vaatteita ei tarvitse ostaa niin usein.

Huomioi nämä: Vaatteet kuivuvat narulla kuivausrumpua hitaammin, ja kesäkauden ulkopuolella mahdollisuus kuivattaa vaatteet narulla on rajallinen. Sähkölämmitteisessä talossa narukuivaus sisätiloissa ei ole lämmityskaudella energiatehokkaampaa, sillä patterit joutuvat poistamaan pyykeistä haihtuvan kosteuden.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun kuivatat vaatteet kerran viikossa narulla kuivasrummun sijaan, pienennät hiilijalanjälkeäsi puolellatoista prosentilla vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy 14 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki. Päästöjä säästyy kuivausrumpujen valmistuksesta ja vähentyneestä sähkön kulutuksesta.

Vinkit: Martat ovat koonneet listan eri kuivatustavoista ja niiden hyödyistä ja haitoista.

Mistä on kyse?