Esimerkit
Arvioitu lukuaika 2 min

Optimointipalvelu pidentää teollisuus­akkujen käyttöä

Battery Intelligence tuottaa tietoa teollisuuden akkujen käytön tehostamiseksi ja elinkaaren pidentämiseksi. Pilvipalveluun kertyvä tieto auttaa asiakkaita valitsemaan oikeat akut käyttötarpeeseensa sekä tunnistamaan oikean hetken akkujen vaihtamiseen.

Julkaistu

Ongelma

Akkujen lataaminen ja käyttö kuluttavat akkua. Teollisessa käytössä olevia suuria akkuja käytetään usein tahattomasti väärin, mikä lyhentää niiden käyttöikää. Akut esimerkiksi ajetaan liian tyhjäksi tai lyijyakkujen annetaan kuivua. Tietoa akkujen käyttöasteesta ja -profiileista on saatavilla huonosti. Akkujen loppukäyttäjä on usein tietämätön siitä, miten akkuja kannattaa käyttää.

Ratkaisu: Optimointipalvelu pidentää teollisuusakkujen käyttöä

Battery Intelligence myy asiakkailleen pilvipalvelussa toimivaa valvontajärjestelmää, joka kerää tietoa teollisuuden akuista mittaamalla niiden jännite- ja virtatasoa, lämpötilaa sekä nestetasoa. Kun asiakas ottaa palvelun käyttöönsä akkuihin laitetaan IoT-sensori, joka kerää näitä tietoja. Tietojen perusteella voidaan auttaa akkujen käyttäjiä esimerkiksi valitsemaan, mitä akkua kannattaa missäkin tilanteessa käyttää, tai mikä akku kannattaa vaihtaa.

Ratkaisun avulla akut voidaan vaihtaa ja huoltaa akkujen elinkaaren pidentämisen kannalta oikeaan aikaan. Lisäksi järjestelmän luoman kuntoprofiilin avulla käyttökelpoisia akkuja on helpompi myydä eteenpäin. Lisääntynyt tieto akkujen ominaisuuksista säästää sekä luonnonvaroja että akkujen käyttäjien kustannuksia.

Ansaintamalli ja hyödyt Battery Intelligencelle

Battery Intelligence myy ratkaisua kuukausi- tai vuosihinnoiteltuna palveluna, joka mahdollistaa tasaisen tulovirran asiakkaalta. Teknisesti järjestelmään kertyvä tietokanta mahdollistaa myös big datan hyödyntämisen Battery Intelligencen palveluiden parantamiseksi.  Myös lyhytaikaisempi käyttöprofiilin selvittäminen asiakkaille on mahdollista, ja tällöin palvelu vuokrataan kertalaskutuksella. Battery Intelligencelle pilvipohjainen järjestelmä mahdollistaa palvelun käyttäjämäärien nopean laajentamisen ilman suuria kustannuksia. Ratkaisussa on onnistuneesti yhdistetty digitaalisuus ja kiertotalous, ja se tuottaakin selkeää lisähyötyä sekä yritykselle että asiakkaille juuri tämän yhdistelmän myötä.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Teollisuusakkuja omistavat ja vuokraavat asiakkaat säästävät kustannuksissa, kun akkuja käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Ison teollisuusakun todellista elinikää voidaan tyypillisesti pidentää Battery Intelligencen ratkaisulla yli 30 prosenttia, minkä lisäksi tarpeettomien huoltojen määrä laskee. Pilvipohjainen ratkaisu mahdollistaa akkujen tilanteen seuraamisen ja huollon suunnittelun etänä.

Mistä on kyse?