Arvioitu lukuaika 1 min

Pienen budjetin ravintolaillallinen

Pysähdy kotimatkalla ravintolassa ja ota mukaan edullinen ylijäämälounas. Näin koko perhe voi herkutella illalla ravintolaruoalla ja sinulla säästyy aikaa ruuanlaiton sijasta rentoutumiseen. Myös joissakin työpaikkaravintoloissa myydään annoksia kotiin lounasajan päättymisen lähestyessä - voit kysyä omasta lounaspaikastasi ylijäämäruokaa.

Kuva: Unsplash/NeONBRAND

Julkaistu

Säästöt: Ylijäämälounas maksaa noin 3-5€, ja tuleekin huomattavasti ravintolaillallista halvemmaksi.

Huomioi nämä: Hävikkiruokapalveluiden piirissä on mukana rajallinen määrä ravintoloita. Jos yhä useampi kuitenkin käyttää palveluita, tulee mukaan mitä luultavimmin enemmän ravintoloita. Palveluiden käyttö edellyttää älylaitetta, sillä ne pyörivät laitteeseen ladatun sovelluksen avulla.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos haet ylijäämäruokaa kolme kertaa viikossa, pienenee hiilijalanjälkesi prosentin vuodessa. Tämä vastaa 400 autolla ajetun kilometrin tuottamaa päästöä.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?