Siirry suoraan sisältöön

Julkaistu 20.05.2017

Sähköautojen vuokraus- ja yhteiskäyttöpalvelu

EkoRent tarjoaa yhteiskäyttöisiä sähköautoja esimerkiksi taloyhtiöille ja yrityksille. Käyttäjät varaavat autoja älypuhelinsovelluksen kautta. Palvelu vähentää auton omistamisen tarvetta tuomalla autot lähelle asiakasta. Yleistyessään toimintamalli voi pidemmällä tähtäimellä vähentää autojen lukumäärää.

Ongelma

Omistusautoilla ajetaan keskimäärin vain 42 km päivässä ja ne seisovat pysäköitynä jopa 92 % ajasta. Vähäinen käyttöaste aiheuttaa osaltaan autojen sekä pysäköintipaikkojen suuren määrän. Ne puolestaan vähentävät asuinympäristöjen viihtyvyyttä, aiheuttavat turhia kustannuksia, melua ja hiilidioksidipäästöjä.

Ratkaisu: Sähköautojen vuokraus, leasing, ja yhteiskäyttöpalvelu

Yksi yhteiskäyttöauto voi korvata jopa 15 omistusautoa yrityksissä ja taloyhtiöissä. Palvelua käytetään mobiilisovelluksella. Palvelu kattaa muun muassa perehdytyksen, vuosihuollot, renkaanvaihdot, pesut sekä tieturvapalvelun. Sähköauto mahdollistaa jopa 70 prosenttia pienemmän energiankulutuksen kuin polttomoottoriauto.

Ansaintamalli ja hyödyt EkoRentille

Yritys saa tuloa vuokrista sekä kuukausimaksuista sopimuskauden ajalta. Asemoituminen ekologiseksi ja yhteisölliseksi palveluksi tuo kilpailuetua ja luo hyvät kasvun edellytykset.

Hyödyt asiakkaalle

Yritysten taksi-, leasing- ja pysäköintikustannukset pienenevät oleellisesti, ja yhteisesti brändätyt sähköautot tuovat positiivista julkisuutta. Tilaaja voi olla myös taloyhtiö, joille tarjottava riskien ja kustannusten jakamisen malli kannustaa yhteiskäyttöön: Mitä enemmän autoa käytetään, sitä pienempi kuukausimaksu on taloyhtiölle. Taloyhtiö rohkaistuu markkinoimaan palvelua ja EkoRent saa tuloja käyttäjien tuntimaksuista.

Käyttäjillä – kuten työntekijöillä ja asukkailla – liikkumiskustannukset perustuvat käyttömäärään ja voivat jäädä pieniksi. Auton käyttö on huoletonta sekä helppoa, ja sähköautoilu on mahdollista ilman kallista alkuinvestointia.

Faktat

EkoRent Oy pähkinänkuoressa

Päätoimiala: Liikenne ja logistiikka

Perustamisvuosi: 2014

Liikevaihto: alle miljoona

Henkilöstön koko: 1-10

Kotipaikka: Espoo

Verkkosivu: https://ekorent.fi/

Mistä on kyse?