Esimerkit
Arvioitu lukuaika 2 min

Valtra kunnostaa traktorien vanhat vaihdelaatikot Reman-ohjelmallaan: “Annamme traktoreille jopa 30 vuotta lisää elinikää”

Valtran huoltopalveluiden markkinointipäällikkö Jari Luoma-aho oli mukana keksimässä vaihteistojen kiertotalousinnovaatiota, joka palvelee traktorin omistajaa, Valtraa ja ympäristöä. Traktorivalmistajan Reman-palvelun liikevaihto kasvaa 30 prosentin vuositahdilla.

Julkaistu

“Vuonna 2012 mietimme esimieheni kanssa uusia ideoita Valtran huoltopalveluiden kehittämiseksi ja palvelutarjonnan lisäämiseksi. Valtran Suolahden tehtaalla on maailman parasta osaamista yrityksen suunnittelemasta ja valmistamasta voimansiirrosta, jonka yksi osa on vaihteisto. Ehdotin, että ryhtyisimme kunnostamaan tuotteidemme vaihteistoja uudelleen käytettäviksi. Näin traktoreiden käyttöikä pitenisi.

Idea nostatti aluksi kulmakarvoja, mutta sain luvan edetä suunnitelmissamme. Sain aluksi käyttööni sadan neliön tilan Suolahden tehtaan nurkasta ja kaverikseni voimansiirtoasentajan.

Siitä käynnistyi Reman-liiketoiminta Valtra-traktoreiden vaihdelaatikoille. Reman tulee sanasta remanufacturing eli uudelleenvalmistus. Jos traktorin vaihteisto vaurioituu, omistaja voi tilata meiltä käytetyistä osista uudelleenvalmistetun vaihteiston, eli Reman-osan. Kun asiakas tilaa sellaisen varastostamme, hän maksaa tuotteen hinnan lisäksi panttimaksun.

Valtran valtuutettu huoltopiste vaihtaa traktorin vaurioituneen vaihteiston uudelleenvalmistettuun osaan. Kun asiakas palauttaa alkuperäisen, vastaavan vaurioituneen komponentin meille, hän saa panttimaksun takaisin. Maksu on noin puolet vaihteiston hinnasta ja se varmistaa, että saamme alkuperäisen komponentin uudelleenvalmistukseen. Reman-palvelun suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 2012 ja kiinnostus tuntuu edelleen kasvavan.

Tarjoamme uudelleenvalmistettuja osia jopa 30-vuotiaisiin traktoreihin, joilla on tehty kymmeniä tuhansia tunteja töitä. Jos vaihteiston osat, kuten kotelo, eivät ole vaurioituneet, pystymme antamaan sille jopa toiset 30 vuotta elinaikaa. Olemme pidentäneet Reman-osilla satojen koneiden elinkaarta Euroopassa.

Uudelleenvalmistus on nopea, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa huoltaa traktori. Koska kerralla vaihtuu koko vaihdelaatikko, asiakkaan ja huoltomme ei tarvitse arpoa, mitä yksittäisten osien korjaus maksaa. Huoltomme osaa myös kertoa tarkasti, miten kauan komponentin vaihdossa kestää. Näin voimme antaa asiakkaalle tarkan kustannusarvion ja huoltomme voi suunnitella tarkasti korjaamon aikataulut. Reman-osalla tehdyllä huollolla on uuden osan tavoin vuoden takuu.

Asiakas säästää siis aikaa ja rahaa – ja myös ympäristöä! Vaihto-osat nimittäin säästävät arviomme mukaan noin 85 prosenttia energiaa ja materiaalia verrattuna uuden osan valmistamiseen.”

– Jari Luoma-aho, markkinointipäällikkö

Valtra kuuluu amerikkalaiseen AGCO-konserniin. Konserni osti suomalaisyrityksen vuonna 2004. Valtra käyttää vaihteistojen vaihto-ohjelmasta joko nimeä Valtra- Reman tai AGCO Reman.

 

 

Mistä on kyse?