Pyöriihän se. Nimittäin sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa on, mistä valita.

#100fiksuatekoa

USKALLATKO TEHDÄ ELÄMÄNTAPA­TESTIN?

Tästä testiin

100 FIKSUA ARJEN TEKOA

Tässä on mistä valita.
{{predefined_filters['main']['label']}}
  • {{ term.name }}
  • {{translate('see_all')}}
{{predefined_filters['secondary']['label']}}
  • {{ term.name }}
  • {{translate('see_all')}}

MISTÄ ON KYSE?

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä johtuu meistä ja elämäntavoistamme. Ne syntyvät siitä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Arjen teoilla ja valinnoilla voimme myös pienentää päästöjä. Tämä sivusto tarjoaa 100 keinoa hyvään elämään maapallon kantokyvyn rajoissa. Teoilla voi paitsi parantaa elämänlaatuaan, myös vähentää arjen ympäristövaikutuksia.

Kunkin yksittäisen teon ympäristövaikutus on laskettu. Laskimme myös, mikä vaikutus sillä on, jos miljoona suomalaista tekisi samoin – joukossa kun on voimaa. Kaikkien tekojen hiili- ja materiaalijalanjäljen laskennasta ja määrittelystä vastaa hiilijalanjälkilaskentaan erikoistunut D-mat oy. Demos Helsinki tuotti sadan teon listan Sitran ehdotuksen pohjalta.

Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joiden päämääränä on tehdä maailmasta parempi paikka meille kaikille. Tätä toteuttamaan on rakennettu kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus -haaste. Sitra on sitoutunut rakentamaan resurssiviisasta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa. 100 fiksua arjen tekoa on konkreettinen esimerkki toimista, joilla edistetään vastuullista kuluttamista ja tuetaan luonnon kantokykyä kunnioittavia elämäntapoja.

OTA YHTEYTTÄ

Mistä on kyse?