Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017, ja avoimen haun teemana on tahdonvoima. Yksi palkinto on enintään 30 000 euroa. #työelämäpalkinto #tahdonvoima

AJANKOHTAISTA

Tässä mennään.

MISTÄ ON KYSE?

Suomen työelämäpalkinto herättelee työyhteisöjä tarkastelemaan ja kehittämään toimintaansa innostavien esimerkkien kautta. Sinnikkäät ponnistelut työhyvinvoinnin saralla lisäävät tuottavuutta, parantavat tuotteiden ja palveluiden laatua sekä vähentävät sairauspoissaoloja työpaikoilla.

Vuonna 2017 tunnustuspalkinto myönnetään työpaikoille, joissa on tahdonvoimaa edistää työhyvinvointia, hyvä meininki ja pulmat ratkotaan rakentavassa hengessä. Palkittavat työpaikat edistävät esimerkiksi elinikäistä oppimista, osaamisen kehittymistä, jaksamista ja siten pitkiä työuria – oli henkilöstö minkä ikäistä tahansa. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Mitä teemme?

Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017 ja avoimen haun teemana on tahdonvoima. Palkintoja myönnetään 5–10 työpaikalle. Myös yleisö saa äänestää inspiroivinta työyhteisöä. Yksi palkinto on enintään 30.000 euroa.

Päätöksen tunnustuspalkinnon saajasta tekevät rahaston perustajat sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra Työsuojelurahastoa kuultuaan. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Missä mennään?

Työelämäpalkinnon haku päättyi 15.2.2017. Työelämäpalkintoa tavoittelee 99 työpaikkaa. Kiitos kaikille onnistumisen tarinansa jakaneille työpaikoille!

Vuonna 2017 teemana on tahdonvoima. Haemme esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan.

Tunnustuspalkinnon kriteerit

Vuonna 2017 teemana on tahdonvoima. Haemme esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan.

 • Haemme vaikuttavuutta
  Toiminnan hyödyt ovat selvät ja kyetty osoittamaan (esim. osaamisen lisääntyminen, positiivisuus, työllistyminen, työkykyä edistävä toiminta).
 • Rohkaisemme uudistumaan
  Palkitut tarinat toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta rohkaisevat muitakin uudistumaan ja tavoittelemaan laadullisesti ja taloudellisesti parempaa tulevaisuutta. Asenne ja esimerkki voi inspiroida muita, vaikka käytännön toimintatapa ei olisi suoraan siirrettävissä toiseen organisaatioon.
 • Etsimme innostuneita sanansaattajia
  Työyhteisön edustajat ovat innostuneita kertomaan omaa tarinaansa avoimesti muille ja aktiivisia levittämään viestiä.

Aikataulu

 • Palkinnon avoin haku oli auki suomalaisille työyhteisöille 2.1.–15.2.2017.
 • STM:n ja Sitran asiantuntijoista koostuva työryhmä haastattelee osaa ehdokkaista hakemusten perusteella 15.2.–24.3.2017.
 • Hakemusten ja haastattelujen perustella työryhmä tekee esityksensä Työelämäpalkinnon rahaston johtoryhmälle (STM, Sitra ja Työsuojelurahasto), joka valitsee palkittavat työpaikat 29.3.2017.
 • Finalisteiksi valittavien 5–10 palkittavan työpaikan tarinat ja kokemukset kiteytetään yleisöäänestystä varten huhtikuussa. Kiteytys tehdään yhteistyössä viestinnän ammattilaisten ja finalistien kanssa.
 • Mikä esimerkki inspiroi muita kehittämään työelämää? Yleisöllä on mahdollisuus äänestää inspiroivinta työyhteisöä kahden viikon ajan huhti-toukokuun vaihteessa.
 • Palkinnot jaetaan työhyvinvointiin liittyvässä tilaisuudessa 9.5.2017.

Tilaa Tahdovoimaa-uutiskirje. Saat hakuun liittyvät ajankohtaiset viestit suoraan sähköpostiisi täältä.

Kuka on mukana?

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsmann -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varoja hoitaa Sitra. Varat on tarkoitus käyttää vuoteen 2017 loppuun mennessä.

Mitä on saatu aikaan?

Palkinto on myönnetty neljä kertaa vuodesta 2008 lähtien työyhteisölle tai henkilölle, joka on erityisen ansioituneesti lisännyt ikääntyvien työhyvinvointia tai edistänyt pitkiä työuria. Aiemmin palkitut työpaikat ovat onnistuneet säilyttämään työpaikkoja ja tukemaan ikääntyneiden työssä jatkamista.

Työelämäpalkinto on jaettu neljä kertaa ja sen ovat saaneet:

 • 2008 professori Juhani Ilmarinen
 • 2010 Ruoka-Saarioinen Oy:n Saarioisten Sahalahden tehdas sekä Teknologiateollisuus ry ja Metallityöväen liitto ry yhdessä
 • 2013 Berner Oy
 • 2015 Pipelife Finland Oy ja Kankaanpään kaupunki

 

OTA YHTEYTTÄ

Kysymyksiä? Vastaamme mielellämme.