Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017. Avoimen haun teemana on tahdonvoima. Yhdeksän finalistia on valittu, äänestä suosikkiasi 3.5. mennessä. #työelämäpalkinto #tahdonvoima

FINALISTIEN RESEPTIT

Tutustu ja äänestä suosikkiasi.

Kenellä on paras työelämän kehittämisen resepti?

Tutustu finalistien tarinoihin ja äänestä innostavinta työelämän reseptiä.

Tänä keväänä viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli peräti 99  mainiota hakijaa. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myöntävät palkinnon 9 työpaikalle.

Palkittavilla työpaikoilla on yhdessä muokattu työtä ja työtapoja tuloksellisempaa ja työkykyä tukevaan suuntaan. On otettu käyttöön rohkeita avauksia aina älyvaipoista kokkien laulutuokioon tai ostettu työmatkoja varten matkailuauto. Johto on laittanut itsensä peliin hyppäämällä viemärikaivantoon tai osallistumalla hoitotyöhön. Työntekijät ovat joustaneet työaikajärjestelyissä ja esimiehet tarjonneet mahdollisuuden itsenäiseen työvuorosuunnitteluun. Johtolauseena on ollut ennemminkin ”antakaa mennä” kuin ”ei siitä kuitenkaan mitään tule”.

Jokainen yleisöäänestykseen päässyt työpaikka on koonnut omat oppinsa työelämän uudistamisen resepteihin.

Äänestä innostavinta työpaikkaa! Nyt on mahdollisuus vaikuttaa!

{{upper_title}} {{translations.ended}}

{{title}}

{{explanation}}
{{Math.round(vote_results.share)}}% {{getOptionByKey(vote_results.key).label}}

 

MISTÄ ON KYSE?

Suomen työelämäpalkinto herättelee työyhteisöjä tarkastelemaan ja kehittämään toimintaansa innostavien esimerkkien kautta. Sinnikkäät ponnistelut työhyvinvoinnin saralla lisäävät tuottavuutta, parantavat tuotteiden ja palveluiden laatua sekä vähentävät sairauspoissaoloja työpaikoilla.

Vuonna 2017 tunnustuspalkinto myönnetään työpaikoille, joissa on tahdonvoimaa edistää työhyvinvointia, hyvä meininki ja pulmat ratkotaan rakentavassa hengessä. Palkittavat työpaikat edistävät esimerkiksi elinikäistä oppimista, osaamisen kehittymistä, jaksamista ja siten pitkiä työuria – oli henkilöstö minkä ikäistä tahansa. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Mitä teemme?

Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017 ja avoimen haun teemana on tahdonvoima. Palkintoja myönnetään 5–10 työpaikalle. Myös yleisö saa äänestää inspiroivinta työyhteisöä. Yksi palkinto on enintään 30.000 euroa.

Päätöksen tunnustuspalkinnon saajasta tekevät rahaston perustajat sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra Työsuojelurahastoa kuultuaan. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Missä mennään?

Työelämäpalkinnon haku päättyi 15.2.2017. Työelämäpalkintoa tavoittelee 99 työpaikkaa. Finaaliin valittiin yhdeksän, joista yleisö voi äänestää suosikkiaan 3.5. saakka. Kiitos kaikille onnistumisen tarinansa jakaneille työpaikoille!

Tunnustuspalkinnon kriteerit

Vuonna 2017 teemana on tahdonvoima. Haemme esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan.

 • Haemme vaikuttavuutta
  Toiminnan hyödyt ovat selvät ja kyetty osoittamaan (esim. osaamisen lisääntyminen, positiivisuus, työllistyminen, työkykyä edistävä toiminta).
 • Rohkaisemme uudistumaan
  Palkitut tarinat toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta rohkaisevat muitakin uudistumaan ja tavoittelemaan laadullisesti ja taloudellisesti parempaa tulevaisuutta. Asenne ja esimerkki voi inspiroida muita, vaikka käytännön toimintatapa ei olisi suoraan siirrettävissä toiseen organisaatioon.
 • Etsimme innostuneita sanansaattajia
  Työyhteisön edustajat ovat innostuneita kertomaan omaa tarinaansa avoimesti muille ja aktiivisia levittämään viestiä.

Aikataulu

 • Palkinnon avoin haku oli auki suomalaisille työyhteisöille 2.1.–15.2.2017.
 • STM:n ja Sitran asiantuntijoista koostuva työryhmä haastatteli osaa ehdokkaista hakemusten perusteella.
 • Hakemusten ja haastattelujen perustella työryhmä teki esityksensä Työelämäpalkinnon rahaston johtoryhmälle (STM, Sitra ja Työsuojelurahasto), joka valitsee palkittavat työpaikat.
 • Finalisteiksi valittujen yhdeksän palkittavan työpaikan tarinat ja kokemukset kiteyttiin yleisöäänestystä varten. Finalistit julkistettiin 20.4.
 • Mikä esimerkki inspiroi muita kehittämään työelämää? Yleisöllä on mahdollisuus äänestää inspiroivinta työyhteisöä 20.4.–3.5.
 • Palkinnot jaetaan työhyvinvointiin liittyvässä tilaisuudessa 9.5.2017. Yhden palkinnon arvo on 10 000–15 000 euroa. Yleisöäänestyksessä innostavimmaksi valittu työpaikka saa lisäksi 10 000 euroa.

Tilaa Tahdovoimaa-uutiskirje. Saat hakuun liittyvät ajankohtaiset viestit suoraan sähköpostiisi täältä.

Kuka on mukana?

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsmann -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varoja hoitaa Sitra. Varat on tarkoitus käyttää vuoteen 2017 loppuun mennessä.

Mitä on saatu aikaan?

Palkinto on myönnetty neljä kertaa vuodesta 2008 lähtien työyhteisölle tai henkilölle, joka on erityisen ansioituneesti lisännyt ikääntyvien työhyvinvointia tai edistänyt pitkiä työuria. Aiemmin palkitut työpaikat ovat onnistuneet säilyttämään työpaikkoja ja tukemaan ikääntyneiden työssä jatkamista.

Työelämäpalkinto on jaettu neljä kertaa ja sen ovat saaneet:

 • 2008 professori Juhani Ilmarinen
 • 2010 Ruoka-Saarioinen Oy:n Saarioisten Sahalahden tehdas sekä Teknologiateollisuus ry ja Metallityöväen liitto ry yhdessä
 • 2013 Berner Oy
 • 2015 Pipelife Finland Oy ja Kankaanpään kaupunki

 

AJANKOHTAISTA

Tässä mennään.

OTA YHTEYTTÄ

Kysymyksiä? Vastaamme mielellämme.