VERKOSTOHANKE KIINAAN – FINNISH ENVIRONMENTAL CLUSTER FOR CHINA (FECC)

Verkostohanke Kiinaan – Finnish Environmental Cluster for China (FECC)   Kiinan ympäristömarkkinat ovat voimakkaassa kasvussa, ja kiinalaiset haluavat hyödyntää parasta ympäristöosaamista ja -teknologiaa kasvavien ympäristöongelmiensa ratkaisemiseksi.    

FECC –hankkeessa verkotetaan suomalaista ympäristöliiketoimintaai Kiinan markkinoille. Hanke käynnistettiin kesäkuussa 2006, kun kauppa- ja teollisuusministeriö nimitti työryhmän selvittämään Suomen ympäristö- ja energiateknologian viennin tehostamista Kiinaan. Hankkeen toinen vaihe alkaa vuoden 2008 alusta. Tarkoitus on panostaa entistä enemmän konkreettisten projektien aikaansaamiseen.   Hankkeen tavoitteena on rakentaa alan yritysten, rahoittajien ja julkisten toimijoiden välisenä yhteistyönä ympäristöliiketoimintaa tukeva ja Kiinan markkinoille sopiva toimintamalli.    

Hankkeen toteuttamisesta vastaa kansallinen ympäristöteknologiaklusteri. Hankkeen päärahoittajina ovat Tekes, Sitra, Teknologiateollisuus sekä alueelliset yrityskehitysorganisaatiot.

FECC-esitepaketti 

Suomen ympäristöklusteri Kiinaan -hankkeen (Finnish Environmental Cluster for China, FECC) puitteissa julkaistu laaja esittelypaketti suomalaisesta ympäristöliiketoiminnasta.

Lisätietoja esitepaketista »