1. Kestävä arki

  Hyvää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa.

Ajankohtaista

  1. Tee fiksuja valintoja kotona!

   Blogit 0

   Kuluttajista tulee energian tuottajia ja aktiivisia toimijoita energiamarkkinoilla, kirjoittaa Lotta Toivonen.

   2 viikkoa sitten kirjoittajalta Lotta Toivonen
  2. Etumatkamme kiertotaloudessa...

   Blogit 0

   Olemme onnistuneet tekemään yhdestä asiasta niin kiinnostavan, että kyselyjä asiasta tulee toiselta puolelta maailmaa.

   2 viikkoa sitten kirjoittajalta Mari Pantsar
  3. Mitä nämä käsitteet...

   Artikkelit 0

   Kokosimme yhteen joukon hiilineutraaliin kiertotalouteen liittyviä käsitteitä, joiden koemme kaipaavan selitystä. Päivitämme ja täydennämme listaa...

   3 viikkoa sitten kirjoittajalta Tuula Sjöstedt

Muutoksen teemme me. Sinä ja minä.

Sillä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme, on valtavia ympäristövaikutuksia. Tehdään kestävästä arjesta entistä helpompaa ja houkuttelevampaa.

Mistä on kyse?

Sitran Resurssiviisas kansalainen -avainalue edistää muutosta kohti kestävämpää elämää kahta tietä: innostamalla suomalaisia tekemään kestäviä valintoja arjessa ja auttamalla yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita. Missiomme on hyvä elämä maapallon kantokyvyn rajoissa.

68 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä voidaan jyvittää meille, tavallisille ihmisille. Ne syntyvät tavallisesta arjesta: siitä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme – ja tavallisilla arjen valinnoilla me voimme päästöjä myös pienentää.

Kestävästä kuluttamisesta on tulossa uusi normaali. Se tarkoittaa, että ympäristönäkökulma on myös bisnesnäkökulma.

Mitä teemme?


Innostamme kansalaisia hyvään, kestävämpään elämään erilaisten kokeilujen kautta. Selvitämme, miten suomalaiset toimivat nyt ja mikä on heidän muutosvalmiutensa. Lisäksi kokoamme tietoa arjen ympäristövaikutuksista niin, että sitä on helppo löytää, käyttää ja sen avulla voi innostaa myös omaa lähipiiriään. Kestävämmän arjen ei pitäisi koskaan olla vaikeaa, vaan innostavaa ja mukavaa, omannäköistä hyvää elämää.

Autamme pieniä ja isoja yrityksiä kehittämään kestävää kuluttajaliiketoimintaa ja avitamme heitä myös löytämään toisensa uudenlaisen yhteistyön virittämiseksi. Lisäksi järjestämme yrityksille tapahtumia, joissa pureudumme liiketoimintamalleihin ja kuluttajakäyttäytymiseen liittyviin uusiin tuuliin maailmalla. Tavoitteena on kehittää tuotteita ja palveluja, jotka vähentävät arjen ympäristövaikutuksia – ja vastaavat kuluttajien tarpeisiin.

Kuka on mukana?

Tavoitteemme on innostaa mukaan kansalaiset ympäri Suomen. Käytännössä toimimme yhdessä järjestöjen, kansalaisliikkeiden, yritysten, julkisten organisaatioiden ja yksittäisten visionäärien kanssa. Jos haluat olla mukana, otathan yhteyttä avainalueen vetäjään Markus Terhoon, sillä yhdessä onnistumme parhaiten.

Missä mennään?

Kiivas suunnitteluvaihe on parhaillaan käynnissä ja projektimme käynnistyvät toden teolla keväällä 2017. Työn tuloksia arvioidaan vuoden 2018 päätteeksi.

Tapahtumat

Ota yhteyttä


Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä Ulkoisista lähteistä
Blogit Tee fiksuja valintoja kotona!

Kuluttajista tulee energian tuottajia ja aktiivisia toimijoita energiamarkkinoilla, kirjoittaa Lotta Toivonen.

2 viikkoa sitten kirjoittajalta Lotta Toivonen

Blogit Miten hiilineutraalius ja tasa-arvo kytkeytyvät toisiinsa?

Valtioneuvoston selonteko kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta ei anna oikeutta sille, miten tiiviisti päästöt ja resurssien käyttö kytkeytyvät hyvinvoinnin ja tasa-arvon tavoitteluun.

2 viikkoa sitten kirjoittajalta Tuuli Hirvilammi

Tapahtuma Työpaja: Fiksumpia ja ympäristöystävällisempiä liikennejärjestelyitä suurtapahtumiin

Kokeilualustana Kotkan The Tall Ship Races – tähtäimessä mihin tahansa suureen yleisötapahtumaan skaalattavat ratkaisut Tervetuloa Kotkan Meripäivien ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n järjestämään työpajaan  Kotkan Vellamoon perjantaina 10.3.2017 ( ks. muuttunut aikataulu ja tarkentunut sisältö kutsun lopussa ) . Työpaja järjestetään...

3 viikkoa sitten kirjoittajalta Anna Pulli

Artikkelit Mitä nämä käsitteet tarkoittavat?

Kokosimme yhteen joukon hiilineutraaliin kiertotalouteen liittyviä käsitteitä, joiden koemme kaipaavan selitystä. Päivitämme ja täydennämme listaa tarvittaessa.

3 viikkoa sitten kirjoittajalta Tuula Sjöstedt

2017 Sitra | käyttöehdot