ihmiset

Antti Poikola

Johtava asiantuntija, Gaia-X Suomi

Kuka? 

Antti ”Jogi” Poikola on Suomessa ja kansainvälisesti aktiivinen ja verkostoitunut ihmislähtöisen datatalouden asiantuntija ja edistäjä. Sitran Gaia-X Suomi -projektin pääarkkitehtina Jogin työpöydällä on suomalaisen osaamisen vieminen osaksi eurooppalaista data-avaruuskehitystä. Hän pyrkii työssään myös varmistamaan, että suomalaisilla datan jakamisen verkostoilla on käytettävissään ajantasaista näkemystä siitä, minkälaiset teknlogiaratkaisut ovat toimivia ja yhteentoimivia nyt ja tulevaisuudessa. 

Mitä? 

Jogi tuntee datan jakamiseen ja data-avaruuksiin liittyvät kirjainlyhenteet sekä ihmiset ja tekijät niiden taustalla. Jogiin kannattaa olla yhteydessä, jos haluat kontakteja Euroopan datatalousosaajiin tai kaipaat tukea kehittyvän teknologiakentän ymmärtämiseen.  

Jogin polku reilun datatalouden pariin on kulkenut kansalaisjärjestöjen, tutkimuksen, politiikan ja vaikuttajaorganisaatioiden kautta. Hän on ollut perustamassa Open Knowledge Finlandia, kansainvälistä MyData Global -järjestöä sekä parlamentaarista tietopolitiikan yhteistyöryhmää Tietopolitiikka.fi.

Jogi on myös “MyData – Johdatus ihmiskeskeiseen henkilötiedon hyödyntämiseen”-julkaisun (2018) ja MyData-operaattorimallin (2022) pääkirjoittaja.   

Häh? 

Päivästä riippuen rastatukan saattaa bongata kaupungilta ajelemassa joko taittopyörällä tai kuormapyörällä. 

Jogi uskoo, että 2030-luvulla tieto- ja teknologiapolitiikka on myös politiikan valtavirtaa.