Janne Aaltonen

Vanhempi neuvonantaja, Hyvinvoinnin palveluoperaattori, Sitra

+358 (294) 618 991

Kuka?

Janne Aaltonen toimii osa-aikaisesti Sitrassa vanhempana neuvoantajana Palveluoperaattori-avainalueella. Jannen päätyö on HUS:ssa, jossa hän toimii HUS-konsernin yhteyspäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä ja vastaa HUS:n sote-koordinaatiosta. Palveluoperaattorihankkeeseen Janne tuo lääketieteen terveydenhuoltojärjestelmien ja terveydenhuollon tietotekniikan osaamista.

Mitä?

Janne on peruskoulutukseltaan anestesiologian erikoislääkäri (Helsingin yliopisto) ja MBA (Teknillinen korkeakoulu). Koska hän ei ole enää vuosiin tehnyt lääkärin työtä, emme voi suositella hänen potilaakseen hakeutumista. Sen sijaan Jannelta voi kysyä mitä tahansa terveyspalvelujärjestelmään tai erikoissairaanhoidon järjestämiseen tai tuottamiseen liittyvää, sillä näiden asioiden parissa hän on tehnyt töitä viime vuodet.

Aiemmin Janne on toiminut HYKSin Oy:n toimitusjohtajana, Logican lääketieteellisenä johtajana ja – tietenkin – lääkärinä. Jannella on myös pitkä kokemus terveydenhuollon konsulttina (sivutoimisesti) toimimisesta.

Häh?

Jannen intohimo on syöminen, siis hyvin syöminen. Plakkarissa on 75+ Michelin-tähtiravintolaa, joista 10+ kolmen tähden mestaa. Painonhallintaa Janne harrastaa kesäisin maantiepyöräilemällä ja talvisin luistellen. Peukalokaan ei ole ihan keskellä kämmentä, kesällä 2016 valmistu kirjahylly ja ruokapöytä omin käsin.