Miia Leppänen

Asiantuntija, Sitra


Kuka?

Sitra Labissa nostetaan keskiöön viheliäinen yhteiskunnallinen ongelma ja tarkastellaan sitä erilaisista näkökulmista. Miia tarkastelee Labia erityisesti oppimisen näkökulmasta ja pyrkii luomaan sille parhaat mahdolliset edellytykset. Oppimista tukeva ympäristö on osallistujilleen aktiivinen tekemisen paikka, jossa vuorovaikutus on rikasta ja psykologinen turvallisuus taattu. Oman roolinsa hän näkee oppimisen mahdollistajana, ohjaajana ja fasilitaattorina.

Mitä?

Miia tulee Sitraan Aalto-yliopistosta, jossa hän on hankkinut kokemusta pedagogisesta kehittämisestä ja kouluttamisesta. Oppiminen on aihe josta voi kuoria monta kerrosta ja oppia aina uutta. Uudet ideat syntyvät erilaisten ihmisten ja alojen kohtaamispaikoissa. Hänen viimeaikaiset oivalluksensa liittyvät oppimis- ja muotoiluprosessien välisiin yhteyksiin.

Häh?

Vapaa-ajalla Miia tutkii maailmaa omien tulevaisuuden toivojensa kanssa tai toteuttaa ehtymättömiä tee-se-itse unelmiaan. Kotoa häneltä löytyy kolme erilaista ompelukonetta ja (lähes) riittävästi kauniita kankaita. Kesällä kyytiä saavat kesämökin rapistuneet maalipinnat. Tärkeänä tehtävänään Miia näkee rakentaa parempaa maailmaa tulevaisuuden ihmisille ja mikä siihen olisikaan parempi paikka, kuin Sitra Lab!

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?