ihmiset

Minna Hendolin

Sitra

Kuka?

Minna Hendolin on Sitran Terveysdata 2030 -projektin terveysalan johtava asiantuntija ja innovaatiotoiminnan moniosaaja. Minnan keskeisenä tehtävänä on edistää EU-maiden yhteistyötä terveysdatan hyödyntämisessä Sitra koordinoimassa Joint Action Towards European Health Data Space -yhteishankkeessa. Eurooppalaisen pelikentän lisäksi Minnaan tulet törmäämään kotimaan terveysalan ekosysteemin aktiviteeteissa ja eri foorumeissa.

Mitä?

Minna on parin vuosikymmenen aikana vaikuttanut terveysalan ekosysteemissä eri rooleissa niin korkeakoulukentässä, yritysmaailmassa kuin julkisellakin puolella. Yli kymmenen vuoden työrupeama Tekes/Business Finlandin johtotehtävissä ennen Sitraan siirtymistä on pakannut reppuun tuhdin paketin rahoitusosaamista sekä tuonut kansainvälisen terveysalan vaikuttajan roolin. Kansainvälistä vaikuttamistyötä ja erityisesti digitalisaation edistämistä Minna vie eteenpäin World Economic Forumin asiantuntijaverkostossa ja HIMSSFuture50 -ryhmässä, johon nimetään vuosittain 50 johtavaa digitaalisen hyvinvoinnin ja terveyden vaikuttajaa eri puolilta maailmaa.

Minnalla on vahva johtamis- ja terveystoimialaosaaminen sekä laajat verkostot alan ekosysteemitoimijoihin. Jos kontakti on hukassa – kilauta Minnalle.

Väitöskirja syntyi aikoinaan molekyylibiologiasta, joten tämä lukkarin rakkaus geenipiperrykseen näkyy työssäkin innostuksena genomiasioihin.

Häh?

Mielen ja kehon hyvinvointia Minna vaalii vapaa-aikana joogaamalla sekä pitkillä pyörälenkeillä lähimaastoissa. Kotijoukot kiittävät innostusta luovaan ruoanlaittoon olipa kyse sitten vegestä tai kunnon luolamiesmuonasta.
Minna uskoo, että reilun datatalouden kautta voimme rakentaa hyvinvointia kaikille kansalaisille.