Vaula Berg

Harjoittelija, Kiertotalous, Sitra


Kuka?

Vaula Berg toimii harjoittelijana kiertotalouden avainalueella. Vaulan työtehtäviin kuuluu asiantuntijatiimin työskentelyn tukeminen, kuten tiedonhaku, taustatyö, viestintä ja tapahtumajärjestäminen. Oikeastaan kaikki, missä tiimi tarvitsee apua ja tukea.

Mitä?

Vaula on kiertotalouden ja kestävämmän huomisen aloitteleva asiantuntija. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteiden maisterinopintoja sosiaalipsykologian pääaineessa. Käytännön oppeja on tarttunut matkaan myös järjestöaktiivina toimimisesta. Vaikka Vaulan matka on kovan luokan asiantuntijoihin nähden vasta alussa, kiertotalousosaamista on ehtinyt kertyä kauppisopintojen, kandityön ja somettamisen parista.

Vaulaa kiinnostaa erityisesti kiertotalouden systeeminen muutos ja sosiaalinen ulottuvuus sekä kestävä kuluttaminen. Tuleva yhteiskuntatieteiden maisteri uskoo konkreettisten tekojen, monitieteisyyden ja ratkaisukeskeisyyden voimaan. Hän hahmottaa suuria asiakokonaisuuksia, kyseenalaistaa totuttua sekä pyrkii hyppäämään mukaan jänniltä ja epävarmoiltakin tuntuviin mahdollisuuksiin.

Häh?

Työn ulkopuolella Vaulan elämän keskiössä ja arjen rytmittäjänä toimii hänen pieni poikansa. Perhe, ystävät, kahvi, kynttilät, viltit, saunominen ja avantouinti ovat lähellä hänen sydäntään.

Vaula uskoo, että tulevaisuudessa kiertotalous ja kestävät elämäntavat ovat uusi normaali. Kiertotalous on siistein juttu ikinä!