Beräknad läsningstid 1 min

Bra kondition nästan obemärkt

Ett aktivitetsarmband manar på dig att öka på vardagsmotionen och kontrollera din hälsa. Genom att öka på stegen under dagens lopp kan du lätt höja konditionen.

Bild: Unsplash/Julian Santa Ana

Publicerad

Besparingar: Ett aktivitetsarmband är en förmånlig satsning på hälsan. Efter anskaffningspriset uppstår besparingar i att du använder bilen eller kollektivtrafiken mer sällan. Med vardagsmotionen kan du även ersätta en del av dina andra idrottshobbyn.

Observera: Det räcker inte bara med att ha på sig aktivitetsarmbandet. Du måste ändå lika självmant ta dig ut och motionera. Men armbandet fungerar som en effektiv uppmanare och visar dig hur mycket du behöver röra på dig varje dag.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att ersätta bilåkning på två kilometer tre gånger i veckan kan du minska ditt koldioxidavtryck med en halv procent om året. Om en miljon finländare börjar röra på sig blir det en besparing på 5 000 totala koldioxidavtryck i året.

Tips: Till exempel UKK-institutet har undersökt nyttan med vardagsmotion  och de erbjuder även goda tips för att bli mer aktiv.. Aktivitetsarmband säljs på sport- och elektronikaffärer. Det finns armband med olika egenskaper i olika prisklasser. Det räcker med en förmånligare modell för att mäta vardagsaktiviteten.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Flera tips för hållbara färdsätt

Vad handlar det om?