archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Skulle det smaka med en mikroomelett?

Du har kommit hem efter en lång dag på jobbet. Du borde ännu laga mat och tvätta kläder, men boken du just börjat läsa lockar och du har ännu inte sett det nyaste avsnittet av din favoritserie. Låter det bekant? Gör matlagningen snabbare genom att använda mikron, vattenkokaren eller induktionsspisen – du sparar samtidigt på energi.

Publicerad

Besparingar: Du kommer att märka små besparingar på elfakturan.

Observera: Många maträtter kräver ugn för tillagningen. Men du kan tillaga förvånansvärt många råvaror även i mikron. I mikron lagar du till exempel behändigt olika grönsaker och fisk.

Mindre koldioxidavtryck: En mer energieffektiv matlagning fyra gånger i veckan minskar ditt koldioxidavtryck lika mycket som utsläppen från 50 kilometer med bil om året. Mikron, vattenkokaren och induktionsspisen förbrukar nämligen mindre energi jämfört med en keramisk spis.

Tips: Mer information och tips för energieffektiv matlagning får du till exempel av Marthaförbundet.

Vad handlar det om?