Resor
Beräknad läsningstid 1 min

Tour de Saimaa

Det sägs att själva resan är viktigare än målet, men när du reser brukar landskapet oftast bara flimra förbi och bli fjärran. Men inte då du cyklar! Genom att cykelsemestra ser du landskapet och resmålen på nära håll. Du hittar lämpliga cykelresmål i din närmiljö eller längre bort.

Publicerad

Besparingar: Det kostar cirka tusen euro att skaffa en cykel och utrustning för längre turer. Efter att du köpt cykeln sparar den in sitt inköps pris snabbt genom minskade resekostnader. Och om du även packar med dig tältet sparar du även på inkvarteringskostnaderna.

Observera: De resmål som du kan cykla till i din närmiljö är nödvändigtvis inga kända varumärken och de kan vara svåra att hitta. Samtidigt som du blir bekant med cykeln får du bättre kondition.

Mindre koldioxidavtryck: Att ersätta bilen med cykeln i hundra kilometer har endast en liten inverkan på ditt koldioxidavtryck.

Tips: På Outdoors Finland hittar du mycket information om utflykter och rutter oavsett om du vill cykla, paddla, vandra eller allt av dessa. På PyöräillenSuomessa.fi kan du även läsa om cykelresornas möjligheter i Finland.

Vad handlar det om?