Live
Sitra 50 år

Sitra 50 år

Sitra var riksdagens gåva till det 50-åriga självständiga Finland. När Finland fyller 100 år är det även dags att fira det 50-åriga Sitra.

Tillställning för inbjudna gäster

Kvällen är en ode till Finlands framtidsarbete och till oss alla som utför det: låt oss tillsammans inspireras av dansuppvisningar, akrobatik och musik, njuta av cocktail-bordets håvor och överraskande möten. Genast i början av kvällen öppnar vi den upplevelserika utställningen Sju syskon från framtiden som vi byggt upp tillsammans med Heureka och offentliggör vinnaren i utmaningstävlingen Ratkaisu 100. Även republikens president Sauli Niinistö har en egen hälsning för tillställningen.

Sitras ledstjärna är en stark tro på att framtiden skapas tillsammans – att det är en lagsport där alla behövs. Samspel är särskilt viktigt i dagens läge. Vilken är din roll? Och hurdant lag bildar vi och hur spelar vi tillsammans?

Programmet

17.30 Dörrarna öppnas, musiken ljuder – välkommen!
Jazzkometen Milo och Moses Trio inleder kvällen.
18.30 Historien möter framtiden och utmaningen sin lösning. Vinnarna i utmaningstävlingen Ratkaisu 100, invigning av utställningen Sju syskon från framtiden. Republikens president Sauli Niinistö och överombudsman Mikko Kosonen.
19.20-23.00 Kvällen fortsätter med musik och varierande kulturupplevelser. Uppträdanden för öppenhet och tolerans av bland annat ambassadörerna för positiv energi, rappmusikkollektivet Musta Barbaari, Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa, Dosdela och DJ VG+, den moderna balettens virtuos Ulpu Puhakka med sina par, cirkuskonstnären Petri Tuominen samt tidsresenären DJ  Toimi Tytti. Det viktigaste är dock varma och inspirerande möten. Eftersom vi ju skapar framtiden tillsammans.

Aktuellt

Vad handlar det om?