Vi söker tre direktörer

Sitra är finländarnas framtidshus. Vi bygger upp en rättvis, hållbar och inspirerande framtid, där människor mår bra inom ramen för jordens bärkraft. Vi är en nationellt och internationellt effektiv aktör som verkar som tankesmedja, främjar experiment och verksamhetsmodeller samt bygger upp samarbete. Som en oberoende fond som lyder under riksdagen finansieras vår verksamhet från plaseringsverksamheten. Två nya prioriteringar har nu fastställts för vår strategi: rättvis dataekonomi samt demokrati och delaktighet.
Bild: Topias Dean. Sitra

Publicerad

Eftersom vår nuvarande ombudsman går i pension och vi ska starta upp två nya teman, söker vi nu tre centrala direktörer:

  • operativ direktör
  • temadirektör, rättvis dataekonomi
  • temadirektör, demokrati och delaktighet

Den operativa direktören (Chief operating officer, tidigare ombudsman) är överombudsmannens centrala partner vid ledning av hela Sitra. Som operativ direktör ansvarar du för funktionen av Sitras beslutssystem och effektiviteten av den operativa verksamheten. Du förbereder förvaltningsorganens möten och ansvarar för de viktigaste utvecklingsprojekten i verksamheten. Temadirektören ansvarar för förberedelserna av sitt temaområde och för resultatinriktat ledarskap samt fattar finansierings- och inköpsbeslut i anknytning till temat. Alla tre kommer att ingå i Sitras ledningsgrupp.

Vi söker dig med högre högskoleexamen, praktisk erfarenhet av att leda specialister, uppfattning om beslutsfattande i samhället och färdigheter att delta i krävande diskussioner på expertnivå. Du har även utmärkta förhandlings- och samarbetsfärdigheter, förmåga att leda förändringsprocesser och projekt, breda sociala nätverk, förståelse för krävande intressentgruppsarbete och moderna kommunikationskanaler. Du ska kunna verka i en internationell verksamhetsmiljö och ha goda kunskaper i finska, svenska och engelska. Arbetserfarenhet från både den privata och offentliga sektorn är meriterande.

Du som söker till posten som operativ direktör vi väntar oss dessutom en gedigen förståelse för Sitras roll i samhället, bevis på ledning och utveckling av operativ verksamhet, kunskaper om tillämpning av strategier i praktiken samt erfarenhet av tillämpning av normer i organisationers verksamhet.

Du som söker till posten som temadirektör inom rättvis dataekonomi förväntas ha utmärkt förståelse för digitalisering och framför allt data som råvara, starka bevis på resultatinriktat arbete, särskilt i en europeisk miljö, antingen inom den offentliga eller företagssektorn och ett föregripande och innovationsbaserat arbetssätt samt förståelse för användning av data i affärsverksamheten.

Du som söker till posten som temadirektör inom demokrati och delaktighet förväntas ha en gedigen förståelse för hur demokrati fungerar på olika nivåer, erfarenhet av moderna påverkansverktyg och ett föregripande och innovationsbaserat arbetssätt.

Vi erbjuder stöd från en modern arbetsgemenskap och en unik möjlighet att påverka det finländska samhället. På Sitra får du chansen att lotsa oss in i framtiden och testa olika lösningar.

De personer som överombudsmannen utnämner kommer att få en tillsvidareanställning. Vi ber dig att skicka in din ansökan elektroniskt på uratori.mps.fi, adresserad till Sitras överombudsman med löneanspråk och meritförteckning senast 25.11.2020 kl. 16.00. Meddela i ansökan ifall du inte vill att ditt namn får publiceras.  Observera dock att Sitra följer offentlighetslagen.

Närmare upplysningar

  • överombudsman Jyrki Katainen fre 13.11 kl. 12.00–13.30 och mån 16.11 kl. 16.30–17.30, tfn 029 461 8650
  • MPS:s konsult Jaana Jaatinen, tfn 020 746 9690

    Närmare upplysningar om Sitra som organisation lämnas av

  • kommunikationschef Sari Tuori tors 12.11 kl. 14.00–16.00 och fre 20.11 kl. 9.00–10.00, tfn 040 594 1441
  • personalchef Leila Maïche-Plathan ons 18.11 kl. 15.00–16.00 och mån 23.11 kl. 16.00–17.00 tfn 050 521 9018

Aihe

Sitra työpaikkana

Oletko sydämeltäsi maailmanparantaja, osaamiseltasi asiantuntija ja asenteeltasi tekijä? Ehkä tuleva sitralainen?

Publicerad

Läsa mer

Vad handlar det om?