personer

Liisa Poussa

Expert, Förutsägelse och Strategi

Vem?

Liisa arbetar i Sitras förutsägelseteam, där man producerar tillförlitliga framtidsprognoser och ger det finska samhället stöd i att tolka och dra nytta av prognoserna. Just nu har Liisa projektet Framtidens förnyare på sitt bord. Idén är att utveckla, utbilda och sprida förmåga till framtidstänkande och samhällspåverkan. Liisa tror att vi skapar framtiden nu och tillsammans – så häng med!

Vad?

Liisas hjärta klappar för samarbete, oavsett om det handlar om utveckling, att komma med idéer eller lösa problem. Hon använder designtänkande och sunt förnuft som verktyg och tror att kreativitet är som en muskel som man kan träna upp.

Tidigare har Liisa arbetat med klimatkommunikation och som konsult och emellanåt även dykt ner i arbetslivsforskningens underbara värld. Till utbildningen är hon politices magister och service designer.

Va?

Liisa slappnar av med kulturaktiviteter, tycker om at se världen från cykeln och drömmer om resor till fjärran länder.  Det bästa hon vet är tid med familjen och vännerna.

Vad handlar det om?