personer

Minna Hendolin

Sitra

Vem?

Minna Hendolin är ledande expert inom hälsoområdet i Sitras projekt Hälsodata 2030 och mångsysslare inom innovationsverksamhet. Minnas centrala uppgift är att främja samarbetet mellan EU-länder i att utnyttja hälsodata i det gemensamma projektet Joint Action Towards European Health Data Space som koordineras av Sitra. Förutom den europeiska spelplanen möter du Minna i aktiviteter och olika forum inom hälsoområdets ekosystem i Finland.

Vad?

Minna har under några årtionden påverkat i ekosystem inom hälsoområdet i olika roller såväl i högskole- och företagsvärlden som inom den offentliga sektorn. Hennes över tio år långa arbetserfarenhet i ledande ställning vid Tekes/Business Finland innan hon kom till Sitra har gett henne en gedigen finansieringskompetens och en roll som en internationell påverkare inom hälsoområdet. Internationellt påverkansarbete och i synnerhet digitaliseringens befrämjande för Minna framåt i WEF expertnätverket och i HF50 -gruppen, vart man namnger årligen 50 ledande välfärds- och hälsopåverkare från hela världen.

Minna har stark kompetens inom ledarskap och hälsoområdet samt omfattande nätverk bland branschens ekosystemaktörer. Om du behöver kontakta någon – ring upp Minna. Hon skrev sin doktorsavhandling om molekylbiologi, och denna klockarkärlek till arbete med gener syns också i hennes arbete som ett intresse för genomfrågor.

Va?

För att ta hand om sitt psykiska och fysiska välbefinnande håller Minna på med yoga på fritiden och gör långa cykelturer i den närliggande omgivningen. Familjen är tacksam för intresset för kreativ matlagning, vare sig det är fråga om vegetarisk mat eller rejäl grottmanskost.

Minna tror att vi genom en rättvis dataekonomi kan bygga upp välbefinnande för alla medborgare.