Shift 1.5

Inspirerar organisationer runt om i världen att hjälpa individer att bygga en egen fullbordande och hållbar livsstil.

Vad är Shift 1.5?

Sedan 2016 har vi vid Sitra skapat och utvecklat verktyg för att människor i Finland ska kunna skapa förändring i sitt dagliga liv – genom sitt arbete och sin fritid. Hållbarhetsfrågor stannar inte vid gränserna. Därför vill vi nu dela våra verktyg med världen.

Vårt mål är att

I samarbete med städer, icke-statliga organisationer och andra organisationer har vi testat hur det här kan göras.

Det finns inte bara ett sätt att leva på ett hållbart sätt

Är ni en grupp, ett samfund eller en organisation som är villiga att påskynda förändringarna i ert land? Ni är på rätt ställe. Vi erbjuder en mängd olika metoder som introducerar er till Shift 1.5-strategin för hållbara livsstilar.

Våra metoder är indelade i fyra kategorier.

  1. Förståelse: Metoder som hjälper er och andra att förstå kontexten av hur viktigt det är att säkerställa en hållbar livsstil för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader och hur effekterna av våra dagliga liv kan kvantifieras.
  2. Insikt: Metoder som hjälper er att förse ert team med regionalt relevant mänsklig insikt om hur förändringen ska genomföras.
  3. Katalysator: Metoder som ni kan använda för att katalysera bredare klimatåtgärder efter att ni har fått den regionalt relevanta insikten.
  4. Berättande: Metoder som belyser effekten av positivt berättande.

Gemenskapen vid Shift 1.5

Är ni intresserade av att engagera er mer i arbetet? Gemenskapen vid Shift 1.5 består i praktiken av internationellt placerade lokala team och vårt huvudsakliga team vid Sitra stöder de lokala teamen.

Lokala team utvecklar, anpassar och genomför lösningar för att minska hushållens utsläpp i sina respektive städer eller länder. Arbetet bygger på ett öppet utbyte av verktyg, metoder och lärdomar.

Läs mer

Senaste nytt.

Ta kontakt

Fråga mer!

Vad handlar det om?