publikationer

WCEFonline Summary

WCEFonline ordnades på 29-30 september 2020. Över 4 200 människor från 123 länder deltog i evenemanget. Här finns en sammandrag av diskussionerna i evenemanget.

Författare

Tuula Sjöstedt

Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer

Publicerad

År 2020 har varit en tid av förändringar och anpassning. Coronapandemin har svept över världen och tillfogat våra ekonomier stora skador. Nu är det viktigare än någonsin att snabbt gå över till en cirkulär ekonomi, eftersom världen behöver nya metoder för att kunna ta sig upp på fötter igen. Vi har en unik möjlighet att ge fart åt en hållbar återhämtning av ekonomin med hjälp av lösningar för hållbar ekonomi.

WCEF:s huvudevenemang i Toronto har senarelagts med ett år, men de exceptionella omständigheterna har inspirerat oss att ordna det första helt virtuella evenemanget någonsin för World Circular Economy Forum. WCEFonline fokuserade på varför och på vilket sätt den cirkulära ekonomin kan hjälpa när det gäller att starta om ekonomin och öka dess resiliens.

Förändringsskapare inom cirkulär ekonomi omkring hela världen visade praktiska exempel på lösningar inom cirkulär ekonomi som ger fart åt bygget av en starkare, bättre och miljövänligare ekonomi. Inspelningar av forumet sågs av mera människor än på förra WCEF evenemang.

Sitra organiserade WCEFonline tillsammans med African Circular Economy Alliance, Circular Economy Leadership Coalition, Circular Economy Stakeholder Platform, Ellen MacArthur Foundation, Europeiska kommissionen, Platform for Accelerating the Circular Economy, Förenta Nationernas Miljöprogram och World Business Council for Sustainable Development, i kooperation med staterna av Kanada, Finland ock Nederländerna, samt WCEF2021 partners International Chamber of Commerce, Nordic Innovation och OECD.

WCEFonline var en modern arena för cirkulär ekonomi, som förde samman experter inom cirkulär ekonomi och högaktuella talare från hela världen. Med 6 sessioner över 2 dagar, 50 top uppträdare från omkring världen, och 86 sidoevenemang över fyra månader, forumet gav möjlighet att nätverka och delta i samtalen oberoende av var deltagarna befinner sig. Varje session fanns att se på nätet i två veckors tid efter evenemanget.

Över 4 200 människor från 123 länder var med och inspelningarna av forumet spelades över 4 300 gånger. Välkommen till de nästa WCEF evenemang!

  • WCEFonline sidoevenemang upptil slutet av december 2020.
  • WCEF+Climate på 15 April 2021 i Nederländerna.
  • WCEF2021 i Toronto, Kanada på 13-15 september 2021.

Publikationens baskunskaper

Rubrik

WCEFonline Summary

Undertitel

WCEFonline in brief

Författarna

Tuula Sjöstedt, David J. Cord och Topias Dean

Publiceringsplats

Helsinki

Publiceringsåret

2020

Utgivare

Sitra

Sidantal

17

Ämne

cirkulär ekonomi, hållbarhet, COVID-19, koronapandemi, naturkriset, klimatet, biodiversitet, hållbar återhämtning

Vad handlar det om?