Live
Energiankäyttö haltuun datan avulla – reverse pitching -tilaisuus
Verkkotapahtuma

Energiankäyttö haltuun datan avulla – reverse pitching -tilaisuus

Sitra on avannut ratkaisuhaun, joka pyrkii kehittämään dataa hyödyntäviä digitaalisia tuotteita tai palveluja energiansäästön vauhdittamiseksi ja kulutuspiikkien tasaamiseksi. Energiakriisiä helpottavien uusien digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kehittäminen tarjoaa mahdollisuuksia innovaatioille ja liiketoiminnalle. 

Voit tutustua tilaisuuden antiin tallenteesta tai artikkelista Kotitaloudet tarvitsevat helppoja työkaluja energiankulutuksen säätämiseen – Energiatoimijat kirittivät ratkaisujen kehittäjiä.

Oletko harkitsemassa hakemuksen tekemistä? Järjestimme 31.10. startup-hengessä reverse pitching -tilaisuuden, jossa energian tuottajat ja muut energia-alan toimijat kertoivat, mitä haasteita he haluaisivat ratkaistavan, ja mitä dataa heillä olisi tarjota.

Tilaisuus oli tarkoitettu syventämään ymmärrystä Suomen energiakriisistä, jotta hakijat voisivat keksiä mullistavan ratkaisun, joka voi saada alkurahoitusta Sitralta.

Tilaisuus järjestettiin Helsingissä sekä hybridinä verkkoyhteyksien avulla.

Sitra avasi 25. lokakuuta ratkaisuhaun, jonka tarkoituksena on kehittää Sitran rahoituksella erilaisia datalähteitä hyödyntäviä tuotteita ja palveluja energiansäästön aikaansaamiseksi ja kulutuspiikkien tasaamiseksi. Hakuaika päättyy 21.11.2022.  

Haku on suunnattu yrityksille ja muille toimijoille. Haemme uusia, yllättäviäkin ratkaisuja tämän talven ja tulevien vuosien energiahaasteisiin. Rahoitamme nopeita kokeiluja, jotka hyödyntävät avointa dataa ja mahdollisesti myös omadataa.  

Tavoitteena on auttaa kehitettävien digitaalisten ratkaisujen avulla yksittäisiä sähkön tai lämmön käyttäjiä joko säästämään tai joustamaan energiankäytössään, alentaen koko Suomen energiankulutuksen huippukulutusta. 

Haussa on kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros on auki 25.10.–21.11.2022. Haun ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on arviolta 5 000–15 000 euroa kutakin valittavaa pilottia kohden. Toteutuneista piloteista valitaan jatkoon enintään kolme parasta. Ne voivat hakea ratkaisun jatkokehitykseen Sitralta keväällä 2023 noin 20 000–50 000 euroa.

Jäitkö miettimään, minkälaisia ratkaisuja Sitra hakee? Kuka voi osallistua? Mikä on riittävän uutta, mitkä ovat hyväksyttäviä datalähteitä? Järjestimme 31.10. myös infowebinaarin, jossa selvensimme aikeitamme ja vastasimme kysymyksiin ratkaisuhausta. Kokosimme meille esitettyihin kysymyksiin vastauksia myös artikkeliin.

Mistä on kyse?