Live
Miten ekosysteemit voivat tarttua datan tarjoamiin mahdollisuuksiin? – Kilpailukykyä datasta -käsikirjan julkistustilaisuus   
Verkkotapahtuma

Miten ekosysteemit voivat tarttua datan tarjoamiin mahdollisuuksiin? – Kilpailukykyä datasta -käsikirjan julkistustilaisuus   

Kilpailukykyä datasta -käsikirja on ekosysteemeille suunnattu opas, joka tarjoaa oppeja, esimerkkejä ja työkaluja, joiden avulla ekosysteemit voivat luoda uusia ratkaisuja ja innovaatioita dataa hyödyntämällä. Käsikirjan julkistamisen ohella keskustelemme siitä, miten ekosysteemit voivat tarttua tehokkaammin datan tarjoamiin mahdollisuuksiin.   

  • 06.02.2024 klo 08:30 - 09:30
  • Verkkotapahtuma
  • #datatalous

Datan hyödyntäminen ja jakaminen ekosysteemeiksi kutsutuissa yhteistyöverkostoissa avaa yrityksille mahdollisuuden kilpailukyvyn lisäämiseen ja uusien innovaatioiden luomiseen.

Sitra julkaisee helmikuussa Kilpailukykyä datasta -käsikirjan, joka tarjoaa ekosysteemitoimijoille ja muille kiinnostuneille oppeja, esimerkkejä ja työkaluja, joiden avulla datasta voidaan kehittää uusia ratkaisuja, kuten tuotteita ja palveluita.

Keskustelemme aiheesta käsikirjan julkistustilaisuudessa tiistaina 6.2.2024 klo 8.30–9.30. 

Tilaisuus kokoaa yhteen ekosysteemitoimijoita, yrityksiä, viranomaistoimijoita sekä muita keskeisiä datatalouden edistäjiä keskustelemaan ekosysteemitoiminnan näkymistä, kehittämisestä ja tulevaisuudesta sekä Suomessa että kansainvälisesti.  

Datatalouden tilannehuone -tapahtumien tavoitteena on rikkoa siiloja ja lisätä yhteistä ymmärrystä datatalouden tilannekuvasta.   

Tervetuloa linjoille ja keskustelemaan! 

Tilaisuutta ei tallenneta.

Ohjelma
8.30
Tervetulosanat
Katri Korhonen, asiantuntija, Sitra  
8.35
Ekosysteemien toimintamallin esittely
Heikki Aura, johtava asiantuntija, Sitra 
8.45
Paneelikeskustelu: Ekosysteemit ja innovaatiot – pelkkää juhlapuhetta vai muutoksen mahdollistaja?
Katri Valkokari, Tutkimuspäällikkö, Foresight and Data Economy,  VTT
Sixten sandström, Ecosystem Manager, Business Finland
Miika Kaski, Commercialization Lead, Sandvik Oyj

Keskustelun moderoi Pinja Heimala, asiantuntija, Sitra  
9.15
Kysymyksiä ja keskustelua 
9.25
Mitä seuraavaksi ja yhteenveto
Heikki Aura, Sitra
9.30
Tilaisuus päättyy
 
Ota yhteyttä

Mistä on kyse?