Live
Datatalouden tilannehuone: uudistettu sääntökirja verkostoille
Verkkotapahtuma

Datatalouden tilannehuone: uudistettu sääntökirja verkostoille

Tervetuloa Datatalouden Tilannehuone -verkoston lokakuun ylimääräiseen tapaamiseen! Tässä tilannehuoneessa esitellään Reilun datatalouden sääntökirjan uusin versio.

Datan jakaminen yritysten kesken on arkipäivää, ja sen avulla tuotetaan monenlaisia palveluita. Datan hyödyntäminen reilulla tavalla on sulautumassa osaksi vastuullista liiketoimintaa ja edellyttää yhteisiä pelisääntöjä.

Sitran Reilun datatalouden sääntökirja sisältää sopimuspohjat ja työkaluja dataa jakavan verkoston rakentamiselle. Sääntökirjaan on koottu oikeudelliset, liiketoiminnalliset, tekniset ja hallinnolliset säännöt sekä eettiset ohjenuorat, joita organisaatiot noudattavat dataa jakavassa verkostossa.

Uudistunut Reilun datatalouden sääntökirja tarjoaa työkaluja verkostoille, joissa yritykset ja muut organisaatiot voivat jakaa dataa ja luoda uusia palveluita. Englanninkielinen versio (2.0) täydentyi tietoturvaan liittyvällä osiolla ja sisältöä on saadun palautteen perustella kehitetty helpommin hyödynnettäväksi. Suomenkielinen versio 2.0 julkaistaan lähiaikoina.

Tilaisuudessa kuultiin tarkemmin sääntökirjan uusista sisällöistä. Äänessä oli sekä sääntökirjan kehittäjiä että hyödyntäjiä. Tilaisuuden alusti Juhani Luoma-Kyyny Sitran Reilu Datatalous -teemalta.

Tilannehuone-verkoston muita tapahtumia voi seurata koostesivulta.

Ohjelma

8.00
Tervetuloa – pari sanaa datataloudesta
Juhani Luoma-kyyny, johtava asiantuntija, Sitra
Miksi sääntökirja?
Marko turpeinen, toimitusjohtaja, 1001 Lakes
Tietoturvaosion merkitys ja kehitys. Miksi tehtiin? Mitä jatkossa?
Antti nyqvist, Digipoolin poolisihteeri
Käytännön kokemuksia sääntökirjasta
Janne lautanala, Ekosysteemi- ja teknologiajohtaja, Fintraffic
9.30
Tilaisuus päättyy

Mikä ihmeen tilannehuone?

Datatalouden tilannehuone -verkoston tavoitteena on rikkoa siiloja ja lisätä yhteistä ymmärrystä datatalouden tilannekuvasta. Haluamme vahvistaa läpinäkyvyyttä ja siksi toimintamme on avointa.

Tilannehuone-tapaamisia järjestetään kuukauden välein ja ne on tarkoitettu kaikille datapohjaisten palveluiden, infrastruktuurin ja tietopolitiikan ympärillä työskenteleville, kuten esimerkiksi uusien ekosysteemien edustajille, yrityksille, päätöksentekijöille, sijoittajille ja julkisen sektorin edustajille.

Datatalouden tilannehuone -verkosto työskentelee avoimessa yhteisessä työtilassa Howspacessa, josta löytyy kaikkien aiempien Tilannehuoneiden tallenteet, materiaalit ja muistiinpanot. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Mistä on kyse?