Live
HERÄÄMÖ: Etiikkaa ja empatiaa – oppeja sosiaaliseen muotoiluun
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Etiikkaa ja empatiaa – oppeja sosiaaliseen muotoiluun

Millaisia erityispiirteitä sosiaaliseen muotoiluun liittyy? Miten ja miksi meidän tulisi huomioida ne omassa muotoilutyössämme?

Tilaisuuden kuvaus

Toukokuun HERÄÄMÖssä sukellamme Melanie Wendlandin (Sonder Collective) johdolla syvälle sosiaalisen muotoilun (social design) maailmaan. Melaniella on runsas kokemus terveydenhuollon kehittämisestä muotoilun keinoin eri puolilla maailmaa. HERÄÄMÖssä kuullaan ja herätellään ajatuksia siitä, kuinka merkittävä rooli etiikalla, empatialla ja näyttöön perustuvalla käyttäjäymmärryksellä on osallistavassa muotoiluprosessissa.

Tällä kertaa syvennymme siis muotoiluun ja toivomme, että osallistujilla olisi jo jonkin verran tietoa ja ymmärrystä aiheesta. Kuten aina, toivotamme kuitenkin kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi.

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella.

Tapahtuman kieli on englanti.

Kuka Melanie Wendland?

Melanie on vanhempi muotoilija ja strategisti yli 12 vuoden kokemuksella. Melanie johtaa Sonderin muotoiluprojekteja sekä fasilitoi prosesseja erilaisissa organisaatioissa. Hänen erityisosaamistaan on laadukkaampien hoivapalveluiden sekä äitiysterveystoiminnan suunnittelu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Intiassa. Työssään hän keskittyy luomaan yhteistyön mahdollistavia ympäristöjä muotoilun kautta.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?