Live
Heräämö: Vastuullisuusajattelu yhteiskunnallisen muutoksen vauhdittajana
Keskustelutilaisuus

Heräämö: Vastuullisuusajattelu yhteiskunnallisen muutoksen vauhdittajana

Mitä muutoksentekijän tulisi tällä hetkellä tietää vastuullisuudesta? Voiko maailman pelastaa vain minimoimalla haittoja? Miten luodaan yhteiskunnallista hyvää ja korjataan järjestelmiä, jotka eivät enää palvele planeettaa ja ihmiskuntaa?

  • 02.03.2023 klo 08:30 - 10:00
  • Sitran tapahtumatila + Zoom
  • #Heräämö

Tilaisuuden materiaalit

Michaela Ramm-Schmidtin esitys (klikkaa kuvaa!)

Michaela Ramm-Schmidtin esityksen otsikkodia: Onko vastuullisuuskäsityksemme rikki? Mitä vastuullisuus tarkoittaa ja mitä sen pitäisi tarkoittaa voidaksemme ratkoa aikamme haasteita?

Marja Innasen esitys (klikkaa kuvaa!)

Marja Innasen esityksen otsikkodia: YK:n periaatteet sosiaalisen vastuun kehittämisen välineenä

Tilaisuuden kuvaus

Vastuullisuus on toistuva aihe ajankohtaisissa keskusteluissa. Harvasta asiasta voi puhua ilman, että vastuullisuus nousee esiin. Vastuullisuus on kuitenkin käsitteenä dynaaminen ja elää tällä hetkellä suurta muutosta. Se voi myös tarkoittaa eri ihmisille erilaisia asioita. Väitetään myös, että vastuullisuus on rikki.

Jokaisella on vastuu omasta toiminnastaan osana yhteiskunnallista muutosta. Jos minä olen vastuussa, mitä minun pitäisi ymmärtää vastuullisuudesta ja mitä se tarkoittaa käytännössä? Entä kuinka organisaatioiden tulisi huolehtia vastuullisuudesta omassa toiminnassaan? Tule Heräämöön oppimaan lisää aamupuuron äärellä ja osallistu keskusteluun!  
 
Vieraspuhujiksi saapuvat WhyCo Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt sekä YK:n Global Compactin Suomen paikallisverkoston pääsihteeri Marja Innanen.

8:30
Tervetuloa
8:40
Onko vastuullisuuskäsityksemme rikki? Mitä vastuullisuus tarkoittaa ja mitä sen pitäisi tarkoittaa voidaksemme ratkoa aikamme haasteita?  
Michaela Ramm-Schmidt
9:00
Pienryhmäkeskustelut
9:15
Miten YK:n Global Compactin universaalit liiketoiminnan periaatteet nivoutuvat sosiaaliseen vastuuseen ja miten ne tulisi ottaa huomioon yritysten työssä?
Marja innanen
9:35
Pienryhmäkeskustelut
9:50
Loppusanat
10:00
Tilaisuus päättyy

Michaela Ramm-Schmidt on yrittäjänä yrityksessään WhyCo Oy:ssä, jossa hän tukee yrityksiä ja sijoittajia vastuullisen liiketoiminnan rakentamisessa. Hänellä on yli 20 vuoden ajalta laaja ja monipuolinen tausta erilaisista tehtävistä, organisaatioista ja toimialoista. Hän on toiminut mm. yhteiskunnallisena vaikuttajana, ympäristöjärjestön toimitusjohtajana, hallituksen jäsenenä ja lakiasianjohtajana. Hänen intohimojaan ovat hyvä johtaminen, yhteiskunnallinen vaikuttavuus, viestintä ja yhteistyö. 
 
Marja Innanen on toiminut YK:n yritysvastuuverkosto Global Compactin Suomen pääsihteerinä viime keväästä lähtien. Sitä ennen hän koordinoi valtioneuvoston kestävän kehityksen työtä, ja mm. toimi Suomen kestävän kehityksen toimikunnan apulaispääsihteerinä lähes kymmenen vuotta. Marjalla toimi lähes 20 vuotta kolmessa ministeriössä, punaisena lankana kestävä kehitys. Hän on lisäksi työskennellyt mm. tutkijana, konsulttina sekä luonnonsuojelun parissa. 

Miten mukaan?

Tilaisuus järjestetään lähitapahtumana Sitran tapahtumatiloissa osoitteessa Itämerenkatu 11–13 sekä verkossa Zoom-alustalla. Tule siis nauttimaan aamiaisesta, asiasta ja hyvästä seurasta paikan päälle tai nappaa mukaan omat aamupuurot ja tule mukaan etänä. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Mikä Heräämö?

Heräämö on astetta kutkuttavampi aamun aloitus. Heräämöt ovat aamunavauksia, jotka koostuvat puheenvuoroista, verkostoitumishetkistä ja keskustelusta kahvikupin ja aamupuuron äärellä.

Mistä on kyse?