Live
Jyväskylästä resurssiviisauden edelläkävijä
tapahtumat

Jyväskylästä resurssiviisauden edelläkävijä

  • 19.03.2014 klo 18:00

Miten resurssiviisaus tukee talouden kasvua? Miten Jyväskylästä voi tulla edelläkävijä luonnonvarojen kestävässä käytössä? Miksi luonnonvarojen järkevä käyttö on välttämätöntä kaupunkien menestykselle tulevaisuudessa? Millaisia linjauksia päätöksenteossa tarvitaan, jotta kaupunki voi edistää resurssiviisautta?

Sitra kutsuu Jyväskylän kaupunginvaltuutetut iltatilaisuuteen, jonka tarkoituksena on kertoa resurssiviisaushankkeen tuoreita kuulumisia, keskustella Jyväskylän tulevaisuudennäkymistä ja ideoida sitä, miten valtuusto voisi edistää resurssiviisaita toimintatapoja kaupungissa.

Viime vuonna käynnistyneen Kohti resurssiviisautta -hankkeen ansiosta resurssiviisaudesta on nopeasti tullut osa Jyväskylän kaupungin toimintaa ja brändiä. Mediassa on kerrottu laajasti Jyväskylän hankkeesta, resurssiviisaat kokeilut ovat näkyneet katukuvassa ja esimerkiksi Jyväskylässä keksitty tähdelounaskäytäntö on lähtenyt leviämään ympäri Suomea. Yrityksille ja organisaatioille resurssiviisaus on tarjonnut uusia näkökulmia ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Käytännössä resurssiviisaudella tarkoitetaan luonnonvarojen järkevää käyttöä, joka lisää hyvinvointia, kohentaa taloutta ja vähentää päästöjä. Miten resurssiviisautta voisi Sinun mielestäsi edistää kaupungissa?

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus

Ohjelma

Alkusanat
Vanhempi neuvonantaja Jukka Noponen, Sitra

Mitä resurssiviisaus oikein tarkoittaa?

Kohti resurssiviisautta -hankkeen vetäjä Johanna Kirkinen, Sitra

Kokeiluista onnistumisiksi

Asiantuntija Hanna-Leena Ottelin, Sitra

Katse tulevaisuuteen: Miten kaupunki voi edistää resurssiviisautta?

Projektinjohtaja Pirkko Korhonen, Jyväskylän kaupunki

Resurssiviisaan kaupungin toimintamallin esittely ja keskustelua
Asiantuntija Antti Lippo, Sitra

Viiniä ja verkostoitumista

Mistä on kyse?