Live
Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista -työpaja Jyväskylän seudun yrityksille
Työpaja

Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista -työpaja Jyväskylän seudun yrityksille

Kiertotalouden liiketoimintamallit auttavat yrityksiä tuottamaan enemmän lisäarvoa vähemmillä resursseilla, vastaamaan paremmin asiakkaiden ja muiden sidosryhmien odotuksiin sekä kehittämään toimintaansa kestävämmäksi.

Kiertotalouden liiketoimintahyödyt ovat selkeät, mutta käytännössä muutokseen liittyy aina haasteita. Sitran ja Deloitten laatima uusi käsikirja Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista tarjoaa suomalaisyrityksille tukea, työkaluja ja käytännön esimerkkejä kiertotalousliiketoiminnan kehittämiseen. Käsikirja sopii kaikkien toimialojen yrityksille.

Työpajassa yritykset pääsevät pohtimaan, mitä kiertotalous tarkoittaa liiketoiminnalle: mikä olisi sopiva liiketoimintamalli, entä ansaintalogiikka ja mitä kyvykkyyksiä tarvitaan kiertotalouden viemiseksi käytäntöön? Käytännössä yritykset rakentavat ideoidensa pohjalta business model canvas -taulukkoon oman alustavan liiketoimintasuunnitelman kiertotalouteen.

Työpaja on suunnattu kaikille Jyväskylän seudun yrityksille, jotka kaipaavat inspiraatiota ja ideoita oman kiertotalousliiketoimintansa kehittämiseen ja ovat valmiita ryhtymään konkreettisiin toimiin.

Työpajan järjestää Business Jyväskylä yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja Business Finlandin kanssa.

Myöhemmin keväällä järjestetään työpajat Oulun ja Tampereen seudun yrityksille.

Mistä on kyse?