Live
Millainen lainsäädäntö kirittää web 3.0 -toimialan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia? 
tapahtumat

Millainen lainsäädäntö kirittää web 3.0 -toimialan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia? 

Miten web 3.0 -toimialan yritysten liiketoimintaa voidaan edistää lainsäädännön keinoin? Tervetuloa julkistustilaisuuteen, jossa kiteytetään Sitran tuoreen web 3.0 -lainsäädäntöselvityksen keskeiset havainnot. Selvitys tarjoaa seitsemän suositusta lainsäätäjille ja muille keskeisille toimijoille, jotta yritysten kilpailukyky varmistetaan tulevaisuudessa.

Suomi oli edelläkävijä internetin ja webin edellisessä kehitysvaiheessa. Olemme osanneet hyödyntää varhaisen vaiheen teknologiaa ja luoda kansallisen menestystarinan. Nyt on meneillään murros kohti internetin seuraavaa kehitysvaihetta, jota kutsutaan nimellä web 3.0 tai hajautettu web. Web 3.0:ssa data on yritysten ja organisaatioiden hallinnoimien keskitettyjen tietokantojen sijaan hajautetuissa lohkoketjuissa. Sen tavoitteena on tarjota hajautettua päätöksentekoa ja kaupankäyntiä mahdollistavia palveluja.

Web 3.0 mahdollistaa uutta liiketoimintaa sekä palveluita ja samaan aikaan se tarjoaa mahdollisuuksia liiketoiminnoille ja myös hallinnon uudistumiselle. Tarvitaan määrätietoisia toimenpiteitä, joiden avulla voidaan varmistaa, että pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. Web 3.0 voi mahdollistaa Suomelle roolin reilun ja kestävän datatalouden suunnannäyttäjänä.

Sitran tilaamassa selvityksessä tavoitteena on edistää web 3.0 -toimialan yritysten perustamista ja kilpailukykyä Suomessa kartoittamalla tarvittavat lainsäädäntömuutokset, ohjeistukset sekä laajemmat muutostoimenpiteet.


Sitra ja asianajotoimisto Dottir ovat yhteistyössä alan toimijoiden kanssa koonneet seitsemän suositusta web 3.0 -toimialan yritysten toimintamahdollisuuksien edistämiseksi Suomessa. Tervetuloa kuulemaan näkökulmia tunnistetuista haasteista sekä verrokkimaiden käytännöistä ja ratkaisuehdotuksista. Julkistamme lainsäädäntöselvityksen torstaina 16.2. klo 9.00.

Ohjelma

8:30
Rekisteröityminen ja aamukahvit
9:00
Tervetuloa
Kristo Lehtonen, johtaja, Reilu datatalous, Sitra
9:10
Paneelikeskustelu 1: Mitä lainsäädäntötoimenpiteitä tarvitaan web 3.0 -liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseksi?
Kimmo Mäkinen, erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
Thomas Brand, head of institutions, Coinmotion
Tommi Joentakanen, web 3.0 yrittäjä
9:35
Paneelikeskustelu 2: Viranomaisten rooli web 3.0 -toiminnassa
Jani Juva, erityisasiantuntija, Verohallinto
Patrik Johansson, chief compliance officer, Equilibrium
Ville Runola, toimitusjohtaja, Northcrypto
10:00
Paneelikeskustelu 3: Web 3.0 -suuntaviivat Suomelle
Joonas Mikkilä, johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus
Paavo Räisänen, partner, Maki.vc
Maria Rautavirta, yksikön johtaja, liikenne- ja viestintäministeriö
10:30
Tilaisuus päättyy

Mistä on kyse?