Live
Mitä EU:n kestävä tuotepolitiikka tarkoittaa suomalaisyrityksille?
Verkkotapahtuma

Mitä EU:n kestävä tuotepolitiikka tarkoittaa suomalaisyrityksille?

EU:ssa on vireillä kestävän tuotepolitiikan uudistus, joka vaikuttaa myös suomalaisyritysten ansaintalogiikkaan. Tule kuulemaan, mistä on kyse.

  • 17.06.2021 klo 09:00 - 10:00
  • Online

Kiertotalouden liiketoimintamallien edistäminen on yksi EU:n kiertotalouden Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous toimintasuunnitelman avainkysymyksistä.

Tärkeä osa toimintasuunnitelmaa on kestävän tuotepolitiikan aloite, jonka tavoitteena on luoda kestäviä, korjattavia ja kierrätettäviä tuotteita suosiva toimintaympäristö. Avainasemassa on tuotesuunnittelu, sillä suunnitteluvaiheessa tehtävät valinnat määrittävät Euroopan komission mukaan 80 prosenttia tuotteen ympäristövaikutuksista.

Mutta millaisilla kannusteilla ja ohjauskeinoilla toimintaympäristö saataisiin kiertotalouden liiketoimintamalleja tukevaksi? Miten suomalaiset yritykset voivat hyötyä kiertotalouden kannalta merkittävästä muutoksesta?

Kestävän tuotepolitiikan aloite on EU-komission aikataulun mukaan valmistumassa vuoden viimeisellä neljänneksellä, joten nyt on korkea aika päivittää tietosi ajan tasalle. Webinaarissa etsimme vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä EU:n kestävä tuotepolitiikka tarkoittaa suomalaisille ja miten se voi muuttaa suhdettamme tavaroihin?
  • Missä uudistusten osalta mennään ja millaisia muutoksia yritysten toimintaympäristöön uudistukset voivat tuoda?
  • Millaisia mahdollisuuksia EU:n kiertotalouden toimintasuunnitelma ja kestävä tuotepolitiikka tarjoavat suomalaisyrityksille?

Linkki verkkotapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. 

EU järjestää verkossa kestävän tuotepolitiikan aloitteeseen liittyvän julkisen konsultaation, jonka kautta on mahdollista vaikuttaa aloitteen sisältöön. Julkinen konsultaatio on avoinna kansaisille, järjestöille, yrityksille ja muille toimijoille 9.6.2021 asti. 

Mistä on kyse?