Live
Sitra Lab -tapahtuma: Lasten ja nuorten eriarvoistuminen

Sitra Lab -tapahtuma: Lasten ja nuorten eriarvoistuminen

Tutkimme eri toimijoiden näkökulmia lasten ja nuorten eriarvoistumiseen ja pohdimme, millaisia muutoksia tarvitaan, jotta tulevaisuus on reilu meille kaikille.

Laboratorio on paikka, jossa yhdistetään aiemmin toisilleen vieraita aineksia ja testataan menetelmiä ennen niiden levittämistä käytännöiksi. Isojen yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan molempia: uusia yhdistelmiä ja uusia menetelmiä.

Sitra Lab on tulevaisuustalon oma tulevaisuuslaboratorio. Se on paikka näkijöille ja tekijöille, jotka haluavat ratkaista viheliäisiä ongelmia ja olla yhteiskunnallisen muutoksen rakentajia.

Keväällä 2019 käynnistyvä ensimmäinen Sitra Lab keskittyy yhteen hyvinvointiyhteiskunnan vaikeimpaan ongelmaan: eriarvoistumiseen, ja erityisesti eriarvoistumiseen, joka kohdistuu lapsiin ja nuoriin.

Haluamme heti työn aluksi koota yhteen tämän kentän näkijät ja tekijät Suomessa – eli Sinut ja kollegasi. Mitkä asiat ovat pinnalla juuri nyt? Minkä näkökulman lasten ja nuorten eriarvoistumisesta haluaisit muidenkin tietoon?

Sitra Lab -tapahtuma tutkii eri toimijoiden näkökulmia lasten ja nuorten eriarvoistumisen ympärillä ja pohtii, millaisia muutoksia tarvitaan, jotta tulevaisuus on reilu meille kaikille.

Tapahtumassa visuaalisena fasilitaattorina toiminut Salla Lehtipuu tuotti tilaisuudesta upeita visualisointeja:

Tervetuloa Sitra Lab -tapahtumaan

Eriarvoistuminen

Nuoret

Dialogi

 Sitra Lab

Verkko-osallistuminen

Etkö pääse Ruoholahteen, mutta haluaisit osallistua tapahtumaan? Tarjoamme mahdollisuuden katsoa puheenvuorot ja osallistua yhteiseen työskentelyyn myös verkon kautta. Tilaisuuden ensimmäinen tunti striimataan verkkoon, minkä jälkeen tarjoamme mahdollisuuden osallistua työpajaosuuteen  myös verkossa. Työpajatyöskentely vaatii ennakkoilmoittautumisen.  Ilmoittaudu verkkotyöskentelyyn lähettämällä sähköpostia Salla.Nurminen@sitra.fi.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

13.00 Tervetuloa
13.05 Kokemuksia ja näkemyksiä eriarvoisuudesta
Keskustelijoina nuoret Enja Seppänen ja Casper Väliaho sekä Hanna Wass, Helsingin yliopisto ja Pia Kaspi, Auroran kouluKeskustelua johdattaa Katri Korolainen, Nuori Kirkko ry
14.00 Monipuoliset näkökulmat ongelmaan
Työskentelyä pienryhmissä
15.45 Kiteytykset ja kommentit
Työskentelyn yhteenveto ryhmiltä ja kommenttipuheenvuoro Liisa Heinämäki, VNK
16.10 Yhteenveto ja seuraava suunta
Sitra Labin esittely

Mistä on kyse?