Live
Sote-tieto maakuntien johtamisen välineeksi
tapahtumat

Sote-tieto maakuntien johtamisen välineeksi

kohti palvelupakettien kansallista käyttöönottoa 2019

Jäikö tilaisuus näkemättä? Ei hätää, voit katsoa tapahtuman videoidut esitykset täältä.

Esitysmateriaalit löytyvät täältä ja alla olevasta ohjelmasta puhujan kohdalta.

 

Maakunnan johtaminen ei onnistu ilman vertailtavaa tietoa sote-palveluista. Siksi olemme kehittämässä uutta järjestäjän raportointijärjestelmää, sote-tietopaketteja (aiemmalta nimeltään palvelupaketit). Se mahdollistaa palvelujen uudistamisen ja johtamisen sekä antaa alan ammattilaisille uusia keinoja tehdä työnsä entistäkin paremmin. . Työtä jatkettiin Sitran ja STM:n yhteisessä tilaisuudessa 10.5.

Tilaisuudessa osallistujat pääsivät kertomaan näkemyksiään ja kommentoimaan palvelupakettityötä. Vuodesta 2019 palvelupaketit ovat käytössä koko maassa.

Sote-tietopakettien käyttöönotto on osa sote- ja maakuntauudistusta ja niitä testataan kevään 2017 aikana seitsemässä maakunnassa. Vuodesta 2019 alkaen sote-tietopaketit toimivat koko Suomessa yhtenä sote-ohjauksen ja raportoinnin välineenä. Se edellyttää jo vuoden 2018 tietojen tuottamista palvelupaketeittain.

Sote-pakettityön vetovastuu on ollut 1.1.2017 alkaen sosiaali- ja terveysministeriöllä ja työ jatkuu ministeriön uuden ohjausosaston alaisuudessa. .

Mistä on kyse?